Det blev inga poäng för Tobias Ekdahl och hans Valinge-tjejer borta mot Mariebo. Bild: Mattias Nilsson/arkiv
Det blev inga poäng för Tobias Ekdahl och hans Valinge-tjejer borta mot Mariebo. Bild: Mattias Nilsson/arkiv

Valinge stod upp bra mot topplag

Mariebo stod för motståndet och de visade sig vara för starka för Valinge.

ANNONS
|

Fotboll: div 1 mellersta dam

Mariebo-Valinge 3-0 (2-0)

– De startar matchen i ett rasande tempo och det är det klart bästa laget vi mött. I de första 20 minuterna hänger vi inte med då det också gör ett fint spelmål och ett på hörna, sa Valinges tränare Tobias Ekdahl.

Tidigt tvåmålsunderläge kunde knäckt vilket lag som helst men inte Valinge. De tog sig in i matchen då de började sätta sitt försvarsspel genom att ligga tajtare i markeringarna.

– Vi satte vårt försvarsspel och på så sätt lyckades vi störa dem och skapa en hel del chanser. Om vi skulle gjort ett mål då eller innan deras andra mål känns det som vad som helst hade kunnat hända, menade Ekdahl.

ANNONS

Mariebo tillsammans med Jitex är seriens klart bästa lag så dagens förlust för Valinge var en hedersam sådan.

– Att Mariebo var värda segern var det inget snack om men spelar vi såhär resten av året kommer vi ta många poäng. Nu har vi mött lite svårare motstånd i början så det ska bli spännande och se när vi möter lag som ligger närmare i tabellen. Vi har också några spelare som kommer tillbaka från skador så vi kommer få en bred trupp med bra konkurrens om platserna, sa Ekdahl.

I slutet av matchen flyttade Valinge fram för att hitta en reducering, då kontrade Mariebo in 3-0. Valinges målvakt Alexandra Olsson stod för en mycket bra insats då hon gjorde flera kvalificerade räddningar. Hon utsågs till matchens lirare i Valinge.

ANNONS