Rasmus Andersson återvänder till Halland, men det blir inte FFF utan Tvååkers IF.
Rasmus Andersson återvänder till Halland, men det blir inte FFF utan Tvååkers IF.

Tvååkers IF värvar förre FFF-spelaren

Rasmus Andersson blir Tvååkers IF-spelare. – Det var dags att flytta hem, säger han.

ANNONS
|

Fotboll: Div 2

Rasmus Andersson tvingades lämna Falkenbergs FF samtidigt som exempelvis Johan Svahn. På våren 2016 hamnade han istället i Norge (Ørn-Horten) och sedan vidare till Skála IF på Färöarna.

– Jag har ju varit ensam stora delar och känner att jag har blivit starkare rent mentalt. Sedan tycker jag att jag har blivit en bättre fotbollsspelare. Och fått fler vinklar till fotbollsspelandet, säger Rasmus Andersson som hunnit med två pass med Tvååkers IF.

Nu har parterna skrivit kontrakt för ett år.

– Det verkar vara ett härligt gäng med duktiga spelare. Och Mattias (Lindström) har jag nog sparkat på i någon U21-match, fortsätter Rasmus.

ANNONS

Rasmus hade möjlighet att stanna kvar utomlands men valde Halland.

– Jag fyller 24 år i år och man får väl inse att man inte blir någon Messi. Det är dags att ta tag i bitar som att plugga till exempel.

Niklas Svenmyr, sportchef i Tvååker, är nöjd:

– Vi hade kontakt med Rasmus redan våren när FFF inte förlängde med honom. Han var till och med här och provtränade, men valde då Norge. Nu tog vi förnyad kontakt, säger Niklas och fortsätter:

– Vi får in en högerspringare, i första hand högerback, men i Norge och på Färöarna spelade han hela vägen fram till anfallare. Det är en duktig spelare med rutin, som vi tror kommer tillföra mycket.

ANNONS