Tvååker segrade i derbyt efter konstmål

Ett drömmål och ett superbyte. Så tog Tvååker sin fjärde seger och sig upp i serietopp.  – Man tänker inte så mycket, det bara sker naturligt, sa matchhjälten och nya skyttekungen Rasmus Andersson efter Tvååkers derbyvinst.

ANNONS
|

Fotboll: Div 2

I den 75:e minuten, efter en mållös första halvlek, seglade en frispark in i Varberg GIF:s straffområde. Där inne fanns den tofsprydde högerbacken Rasmus Andersson som sköt 1-0 med ett mål som det krävs ett visst självförtroende för.

– Det kom in en boll på frispark som blir lite överlång och som nickas tillbaks, och så ligger den i luften och har man lite flow så är det bar att dra dit den, sa högerbacken Rasmus Andersson.

En cykelspark som strök in precis vid stolproten. Ett väldigt fint mål, medger högerbacken som numera dessutom kan titulera sig som skyttekung i Tvååker med sina tre mål.

ANNONS

– Jag börjar bli van vi detta nu. Det var väl inte just det som jag skulle bidra med när jag skrev på men det är jättekul att få göra det också så får man lite uppmärksamhet, det är man inte van vid som högerback, fortsatte han och sken ikapp med solen.

Lyckat byte avgjorde

Som på given signal, precis efter 1-0-målet tecknade Tvååkers tränare Mattias Lindström för byte. In kom anfallaren Jasmin Barucic. Ett lyckat drag skulle det visa sig. Tre minuter senare kom en ny boll in i straffområdet, nickskarv från Barucic och så ledde Tvååker plötsligt med 2-0. Ett mål där Varbergs målvakt Sebastian Ekholm snubblade till precis innan och kanske kunde ha räddat annars.

– Våra två anfallare hade stångats rejält därinne, så de var helt enkelt trötta och mot en backlinje som var så öppen som deras var då, så är han perfekt. Han var jätteduktig när han kom in, sa Tvååkers tränare Mattias Lindström.

2-0 stod sig sedan matchen ut, vilket innebar ännu en nolla för hemmalaget som bara släppt in ett mål på fem matcher. Och även om Lindström själv var mittfältare ser han försvarsspelet som nyckeln.

– Jag tar med mig av vad jag har lärt mig, vad man vinner på i längden, och visst vi har spelare som kan vinna matcher på egen hand men om man inte har ett fungerande försvarsspel vinner man inte en serie.

ANNONS

Tvååkersprofilen tillbaka på Övrevi

Annars handlade det här derbyt mycket om första gången. Det var första gången på nitton år som det spelades derby mellan Tvååker och GIF och första gången den gamle Tvååkersprofilen Andreas Karlsson var tillbaka på Övrevi.

– Det är klart det var lite konstigt men jag hade inte så svårt för det, det var mest kul att få möta sina gamla lagkompisar, sa den hemvändande Andreas Karlsson.

– Det är roligt, det är ju match i matchen men man kan ändå gå och halvtjöta lite med dem.

Varberg GIF:s tränare Halda Kabil var fåordig efter matchen.

– Ett derby med mycket kamp från början, i första halvlek missar vi två lägen som tyvärr blir matchavgörande, sa Halda Kabil efter matchen.

ANNONS