Tånaglarna ska härdas

Så var den unika säsongen i gång för Falkenberg Böljan. Fjorton utespelare och två målvakter drev upp tempot redan från start. – Jag tycker att spelarna såg pigga ut direkt, säger tränaren Maria Nilsson.

ANNONS
|

Det var kallt, men inte isande kallt, när laget gjorde entré på konstgräsplanen. Årets första träning stod på programmet. Allt för att vara så väl förberedd som möjligt när Elitettan sätter i gång i april.

– Den här veckan blir en komma-

i gång-vecka. VI ska känna på bollen och låta kropparna vänja sig, säger Maria Nilsson.

Mittbackskollegan Mathilda Prim vet vad hon har framför sig.

– Klart man vet vad försäsong innebär. Tånaglarna kommer att få stryk. Men det är jätteroligt att börja igen. Även om vi är många som tränat ihop inomhus under vintern. Och det var bra fart på träningen.

ANNONS

Böljan kommer att träna måndag till torsdag varje vecka och onsdagspasset blir ett dubbelpass.

– Efter fotbollsträningen kommer Jenny Harrysson att ha ett pilatespass i en annan lokal. Det är en skonsam träning vi tror på. Jag gillar också den sortens träning, säger Maria Nilsson.

– Vi tränade ju fyra dagar i veckan tidigare också under försäsongen, men då var ett pass ett gym-pass. Nu har vi ytterligare ett fotbollspass. Det går att öka träningen, men det måste vara kvalitet också, menar Maria Nilsson.

Truppen kommer att utökas och Falkenberg Böljan ska bestå av 18 utespelare och två målvakter.

– Vi försöker få in några spelare till och har också duktiga spelare i den andra gruppen, säger Maria.

”Den andra truppen” är spelarna som är på gränsen till elitlaget. De tränade samtidigt på andra planhalvan.

Blir inte det trångt?

– Det fungerar. Vi får ta hänsyn till varandra och på onsdagar tränar inte de och då kan vi spela mer på fullstor plan.

Amanda Johansson deltog på träningen, men kring henne finns det just nu ett stort frågetecken.

– Jag har varit hos Jenny Harrysson (sjukgymnast) och hon misstänker att jag har en meniskskada. Jag kommer att göra en ultraljudsundersökning i veckan så får vi se. Annars kör jag på som vanligt. Och i dag kändes det rätt bra och det var roligt att vara tillbaka på plan igen. Jag gillar när det är blodsmak i munnen.

ANNONS

Amanda Johansson hade en annan stor uppgift under måndagskvällen. Att fördela platserna i det nya omklädningsrummet. Laget flyttade efter träningen in i det rum som Falkenbergs FF:s A-lag tidigare huserade i.

– Jag har lottat, lovade hon.

Tjejerna flyttar ifrån det trånga rum nummer 6 i den gamla delen av Falkenbergs IP.

– Skönt att få något eget. Nu blir det bättre förutsättningar för oss och vi kan ha kvar våra grejer här och det gör att spelarna stannar kvar och det blir ännu bättre gemenskap, säger Maria Nilsson.

ANNONS