Både Johan Lassagård och Erik Pärsson nätade mot Ytterhogdal när FFF vann med 3-0.
Både Johan Lassagård och Erik Pärsson nätade mot Ytterhogdal när FFF vann med 3-0.

Stark andra halvlek gav FFF-vinst

Falkenbergs FF bärgade säsongens första tävlingspoäng. Det blev tre stycken efter en rejäl urladdning i andra halvlek.

ANNONS
|

Fotboll: Svenska Cupen

Även fast Ytterhogdal huserar i division 3 var det inte bara att åka upp till BL Arena i Ljusdal och vinna för FFF. Hemmalaget, kryddat med urstarka britter, stod upp bra i första halvleken som var jämn.

– De kämpade på bra. Det är nog det bästa division 3-lag jag mött - någonsin. De slet och stångades, men sedan visade vi att vi spelar ett par divisioner högre upp, sa Erik Pärsson.

Det var mållöst halvvägs in i matchen och i första halvlek hade Ytterhogdal faktiskt bud på ledning i form av ett ribbskott från Sheiden Rodgers och ett vasst avslut från Liam Hardy.

ANNONS

En nick från Stefan Rodevåg, ett läge för Passi Prudence och en frisparksvariant där Per Karlssons skott räddaeds på mållinjen av Alexander Norling var det bästa FFF skapade.

– Vi började faktiskt inte alls bra, utan lät dem komma in i matchen. Men sedan lyfte vi oss i andra, sa nyförvärvet från Landskrona Bois, Erik Pärsson.

Mycket riktigt. Efter paus exploderade FFF:s spel, i takt med att motståndaren även tröttnade. Men vi fick se en het Tobias Englund lösa flera situationer på vänsterkanten med Johannes Vall. Tobias slog frisparken som ledde till 1-0 bara sekunder in på andra halvlek. Den var precis avvägd och på bortre stolpen smög lagkapten Stefan Rodevåg fram satte dit pannan.

I 64:e minuten ökade Erik Pärsson på till 2-0. Tibor Joza tog initiativ på högerkanten och fyllde på. Lagom vid straffområdeslinjen petade han fram bollen a la Lionel Messi.

Det var svårt att missa!

– Det är väl som i basket när någon lägger upp för en annan. Det ska bara vara mål. Det var en fantastisk framspelning, tyckte Erik.

Men FFF nöjde sig inte med detta. Avslutningsvis, efter mycket om och men, tryckte Johan Lassagård in lagets tredje mål, stolpe in när han snappade upp en andraboll efter Passi Prudences skott.

ANNONS

– Det här var en bra resa. Vi möter en svår motståndare med en massa britter med inställning och ett jävla go. Ändå vann vi och höll nollan, sa tränaren Hasse Eklund.

– Det var det här vi hade som plan, att vi skulle ta tre poäng för att sätta lite press på de andra lagen, sa Erik Pärsson.

Vänstersidan med Englund och Vall fick beröm av Hasse Eklund - men även den andra flanken med Tibor Joza och Johan Lassagård växte. FFF-tränaren var nöjd:

– Vi vill ju att sista matchen mot Elfsborg ska gälla något, då var vi tvungna att vinna i dag. Vi håller vår målsättning på det sättet.Samtidigt fick vi träna på omställningar, både defensivt och offensivt, på en bra matta. Och det är alltid viktigt att bygga självförtroende.

Svenska cupen: Ytterhogdal IK-Falkenbergs FF 0-3 (0-0)

0-1 (46) Stefan Rodevåg, 0-2 (64) Erik Pärsson, 0-3 (88) Johan Lassagård.

Så startade FFF:Hampus Nilsson - Tobias Englund, Stefan Rodevåg, Daniel Johansson, Tibor Joza - Johannes Vall, Enock Kwakwa (ut 64), Per Karlsson, Johan Lassagård - Passi Prudence, Erik Pärsson (ut 81).

Avb: Johan Brattberg, Ludvig Johansson, Linus Andersson, Edi Sylisufaj (in 81), John Björkengren (in 64), Hugo Thörnkvist

ANNONS