Pressen var stor på Lilla Träslöv

Löven faller men Lilla Träslöv flyger upp. Nästa år spelar TFF:s damer i division 2.

ANNONS
|

Det är naturligtvis enastående att som nykomling att på ett år passera den högsta Hallandsserien i fotboll.

Samtidigt blev det ingen bekväm höstresa. Stafsinge jagade och närmade sig. I verkligheten vann Skogstorpstöserna flest matcher, men laget använde sig av en oregistrerad spelare vilket kostade Stafsinge tre strukna vinster.

Dessutom vann Träslöv bortamatchen mot Stafsinge i våras. Höstmötet på Östervi slutade 4–5.

Lilla Träslövs avancemang betyder mycket för klubben och damfotbollen i centrum. Det är 20 år sedan Varbergs Gif drog ur damlaget ur näst högsta serien.

– Vi har jobbat hårt för det här och vi är glada för att vi har ett lag som de yngre tjejerna kan se upp till, säger Patrik "Kasen" Hägerström, ordförande i Lilla Träslövs FF.

ANNONS

Ellen Heurlin är lagets stora målskytt. Det blev 34 mål på 18 seriematcher. Under lördagens match på Hamravallen mot Tölö blev Ellen mållös. Istället kunde Alice Dyrendahl vinna mark på vänsterflanken och göra både ettan och ligga bakom trean. Det blev 3–1. Alice drev in längs kortlinjen och petade in bollen framför mål.

– Ja, vad hände egentligen? Jag kommer inte riktigt ihåg. Men jag slängde mig in och någon touchade bollen så den gick in. En väldig tur.

Tölö gav absolut inte bort något gratis. Träslöv var nervöst men löste alla nerver efter paus.

– Vi brukar vara bättre efter paus. Då kände vi att det här var vår match och att vi ska komma till division 2. Jag tror att vi tjänar mycket på att vi har så kul under träningar och matcher, säger Alice Dyrendahl.

Alice mamma Helen var en av Varbergs bästa basketspelare någonsin. Pappa heter Klaus Henriksson och tillhör de långlivade veteranerna i Bois.

Vem i familjen är bäst i fotboll?

– Det är jobbigt att säga pappa, men det är nog han. Fast jag har aldrig sett honom spela.

Alice har – som sagt – aldrig sett sin far spela. Det har många andra.

ANNONS

Patrik Danielsson har varit tränare för laget.

– Jag har sagt hela tiden som du vet att division 2 har varit målet. Sen när allt stämmer, då är vi duktiga. Det har varit en press på tjejerna hela hösten som de hanterat på ett bra sätt.

PD fortsätter:

– Det har ju varit annat som hängt i luften som eventuella wo (för andra lag som inneburit omräkning av tabellen, vår notering). Men nu är vi här.

Amanda Flatum 19 matcher–6 mål, Julia Andersson 19, Johanna Josefson 19, Louise Bengtsson 18–1, Ellen Heurlin 18–34, Thea Johansson 18, Alma Jonsson 18–1, Hanna Wallnedal 16–1, Alice Dyrendahl 15–7, Wilma Samuelsson 15–1, Alicia Melin Skogum 12, Riona Mzi 11–8, Maha Bernhardsson 10–5, Felicia Hässelborg Appelqvist 7, Elin Lindgren 7–1, Isabelle Petersson 7, Ida Gustafsson 5, Frida Ericsson, Angelina Flores, Ebba Hultberg, Felicia Larsson och Linn Vettersten 1 match var.

ANNONS