Nilsson räddade poäng åt FFF på övertid

Oj vilket slut det blev på Stora Valla! Stor poängräddare blev Hampus Nilsson med en makalös räddning på övertid. Sedan blåste domaren av.

ANNONS
|

Degerfors IF:s inhoppare Adrian Johansson lär få svårt att sova i natt. Det var han som fick kanonchansen i straffområdet när matchen var inne på stopptid. Men Hampus Nilsson gjorde sig stor och förhindrade 1-2.

Därefter satte domaren Jim Petersson från Motala pipan till munnen och FFF:s hade räddat en poäng.

Laget är inne i ett fantastiskt "flow". Vis av tidigare erfarenheter väljer man att spela fotboll - ända in i kaklet.

– Även fast vi släpper in ett mål stressar vi inte upp oss, och det är en styrka, menade Hampus Nilsson under kvällshimlen i värmländska skogarna.

ANNONS

FFF var inte alls på bettet i första halvlek. 8-2 i avslut till Degerfors - och 4-0 i avslut på mål skvallrar om stor hemmadominans.

– Vi börjar bedrövligt. Försvarsmässigt var det okej, men anfallsmässigt fungerade inte något. Vi spelar inte bra och gör inte det vi ska. Passningarna kommer till felvänd spelare, sa Hampus Nilsson.

Hasse Eklund har sett sitt lag agerat bättre.

– Spontant känns det som en match som hade varsin halvlek. Degerfors tryckte tillbaka oss och vi fick inte till något anfallsspel. Surt att målet kommer på en straff, samtidigt var det inte orättvist.

Ett inlägg hamnade på Mahmut Özens hand och förre Tvååkers-spelaren Nikola Ladan skickade in 1-0 sekunder före halvtidspausen.

– Solklar straff. Samtidigt tycker jag att jag blir dragen när jag ska gå ut och ta bollen, men det tyckte inte domaren, sa Hampus som avslöjade att något hände i omklädningsrummet.

– Vi får oss en "hårtork" av Hasse och bra instruktioner. Andra halvlek kommer vi upp i en nivå som är okej.

Och när Degerfors bolltappade på mittplan då var det återigen firma Pärsson/Götesson som visade vägen. Erik var på hugget och snodde bollen väntade in sin anfallskompis och passade i sidled i 65:e minuten.

ANNONS

– Jag försökte inte tänka så mycket när läget kom. Det var bara att sätta dit den, sa Viktor Götesson om sitt sjunde mål för säsongen.

– Vi hoppades ju på tre poäng, men som vi och Degerfors spelade i första halvlek ska vi vara nöjda med att det bara står 1-0 i paus, erkände Götesson.

Han hämtades från Elfsborgs U21-lag inför säsongen, och ibland har han kontakt även med den klubben.

– Äsch, jag har lite kontakt, men jag fokuserar på Falkenberg match för match. Det andra får man ta efter säsongen, sa Viktor Götesson.

Hampus Nilsson var inte överraskad över att Götesson slog till.

– De har ett bra samarbete där framme, men det kunde ha blivit något mål till också från Erik.

FFF visade bredd då man saknade skadade Christoffer Carlsson och Tibor Joza. Dessutom fick Dominic Chatto kasta in handduken (förkylning).

– Vi ville inte att han skulle sitta på bussen och smitta resten, och vi har andra som kliver fram.

När en ungtupp som John Björkengren går in och spelar så moget och säkert, och kaxigt, finns ingen anledning för Hasse Eklund att känna oro. Framtiden är redan här i Björkengrens fall.

ANNONS

Fotboll: Superettan

Degerfors-Falkenberg 1-1 (1-0)

Målen: 1-0 (44) Nikola Ladan, 1-1 (65) Viktor Götesson (Erik Pärsson).

Domare: Jim Petersson, Motala.

Publik: 1736.

ANNONS