Nedanovski: "Vi visar stark moral"

En anfallsvikarie var på hugget och hade stor del i Tvååkers viktoria. – Vi visar stark lagmoral. Nu ska vi visa vilka Tvååker är i de sista matcherna, sa Oliver Nedanovski.

ANNONS
|

Fotboll: div 2 västra

Tvååker-Tenhult 3-0 (2-0)

Normalt sett brukar vi se Oliver Nedanovski på Tvååkers IF:s mittfält. Men mot jumbon Tenhult fick han en offensivare roll.

– Vi hade avstängningar på "Jasse" (Barucic) och Pep (Beqaj). Då får man ställa upp laget där man behövs och jag är ganska stark på huvudet, sa Oliver Nedanovski.

– Ett sånt där snyggt nickmål har vi inte sett här sen 70-talet, skrockade Hasse Svensson och klappade om Nedanovski efter hans 2-0 i 35:e minuten.

– Albin slår en fantastisk hörna och det var bara att knoppa in den. Utöver det så sprang ju "Dolfen" (Jakob Adolfsson) på allt, så det är inte svårt att spela med honom, fortsatte Nedanovski.

ANNONS

Jakob Adolfsson själv spelade fram till 1-0. Han tog sig runt på kanten, tittade upp och hittade en fristående Labinot Syla som bara behövde sätta en bredsida till.

– Vi var tvungna att vinna för att hänga på de andra lagen. Vi har haft problem mot på pappret sämre lag, därför är jag extra stolt och glad att vi klarar av att fullfölja matchen. Det var lite avslaget i andra halvlek, men från minut ett tills domaren blåste av har vi kontroll, sa Tvååkers tränare Mattias Lindström.

Tenhult är ett lag som Tvååker ska slå alla dagar i veckan. Och nu räckte det med att gå på treans växel. Joakim Dahlberg sattes inte på några större prov. Det mesta städade Daniel Carlsson och Fredrik Haag undan. Hemmalaget höll bollen inom laget - och även det tog udd och energi av motståndarlaget som fick jaga. Det var faktiskt mer action vid sidan av planen. Det ven nämligen stora getingsvärmar på Övrevi IP, och allra mest vid klubbhuset.

– Vi märkte inte av det ute på planen. Men innan i omklädningsrummet dödade vi säkert tio stycken. Det var krig där inne, sa Oliver Nedanovski.

3-0 var ren grannlåt när David Strudski gav sig ut på en offensiv utflykt på vänsterkanten, tog emot en lysande klack från Emil Zander, och sedan placerade i bortre. Där stängde Tvååker matchen och bevakade mest.

ANNONS

– Planen är tungsprungen, men egentligen ska vi kunna höja tempot. Men vi hade 3-0 och det viktiga var att ta tre poäng, resonerade Oliver Nedanovski.

Tvååker hade även Rasmus Andersson avstängd, men bredden fanns ändå. Coach Lindström kunde tryggt sänka medelåldern i laget genom att byta in Adam Lindgren, Anton Nilsson och Sebastian Ekwall. Tidigare i veckan fick Tvååker hjälp av Halmia (3-1 mot Dalstorp), men det lägger inte Mattias Lindström så stor vikt i:

– Man får inte stirra sig blind på resultaten i den här serien, då blir man galen.

ANNONS