Nöjda miner trots poängförlust

Första målet bakåt för Tvååker och segersviten bruten.

ANNONS
|

Fotboll: div 2 västra

Tvååker, som har inlett säsongen med tre segrar och noll insläppta mål, tappade på lördagen sina första poäng efter 1-1 borta mot Hittarp.

Men tränaren Mattias Lindström varändå nöjd med insatsen.

– 1-1 borta på en dålig konstgräsplan är inte fy skam. Vi tar ett steg i taget, säger Mattias Lindström.

Det var en jämn match där Mattias Lindström ville lyfta lagets gemensamma insats.

– Idag tar vi hela laget över samma linje. Det är lagmoralen som behövs i sådana här matcher.

Laget har i veckan haft problem med sjukdomar och drabbats av ett koppel av förkylningar. Men det var en frisk trupp med samtliga spelare tillgängliga som åkte ned till Hittarp och Laröds IP.

ANNONS

Tvååker öppnade bra och var enligt Mattias Lindström bästa laget i första halvlek. Trots det kom baklängesmålet strax innan halvtidsvilan.

– Dom slår en djupledsboll som rinner igenom lite för lätt. Sen får deras yttermittfältare till en bra skruv mot bortre krysset. Men ibland får man bara acceptera att motståndarna gör bra saker.

Hittarps ledning höll sig dock inte länge. Strax efter halvtidsvilan fick Tvååker en frispark 3-4 meter utanför straffområdet i ett perfekt läge för en högerfot. Frisparken förvaltades av Rasmus Andersson som hittade krysset.

– Jag har inte vart frisparksskytt tidigare men blev uppsatt på listan inför förra matchen, så det var kul att få sätta den, säger Rasmus Andersson.

I slutet av andra halvlek missade Tvååker en straff och resultatet höll sig sedan matchen ut.

– Vi tappar det lite i andra och får ingen ordning på spelet, men vi är fortfarande obesegrade och har tio poäng på fyra matcher och det får man vara nöjd med.

ANNONS