Nästa generation. Liam Munther har skrivit på treårskontrakt med Varbergs Bois FC och har på kort tid avancerat från U17 till a-lag. Bild: Mattias Nilsson
Nästa generation. Liam Munther har skrivit på treårskontrakt med Varbergs Bois FC och har på kort tid avancerat från U17 till a-lag. Bild: Mattias Nilsson

Munthert besked - Liam får kontrakt med Bois

Liam Munther är liraren som sätter ytterligare lokal prägel på Varbergs Bois FC. – Det här har man längtat efter sen man var liten. Jag har ju alltid spelat i klubben, därför känns det mer personligt att komma upp i a-laget, säger Liam Munther, som fyllde 17 år i februari.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Varbergs Bois har skrivit tre år med yttermittfältaren Liam Munther som tagit stora kliv i sin utveckling bara det senaste året.

– Jag har blivit bättre på allting eftersom jag testat nya miljöer och gått upp från U17 till U19 med lite äldre spelare som lärt en mycket, säger Liam Munther.

Pappa Pär Munther är en gammal Bois-profil och nu är det alltså dags för sonen att kliva upp i a-laget.

– Han var rätt ung också när han debuterade, men det var väl inte samma standard på laget då heller, säger Liam med ett leende.

ANNONS

Du har en bättre vänsterfot?

– Det tror jag också. Han var snabb och där är vi lika, men han var hårdare än mig.

Bois har tidigare plockat upp Erion Sadiku och Hampus Danielsson från egna leden och det betyder en hel del.

– Man pushar på varandra. När Erion gick upp i a-laget då såg man ju att chansen fanns. Sedan har Hampus och jag varit mer jämna, inte minst på slutet, säger Liam.

Vad är skillnaden jämfört med juniorerna?

– Det går mycket snabbare och är hårdare. Tempot kommer jag in i snabbt. Fysiken kommer nog också, jag måste bygga på mig lite, men inte för mycket för jag vill vara kvick och rörlig också.

Kujtim Bala, sportchef i Bois, understryker att det är inget lärlingskontrakt som Liam skrivit på, men han säger samtidigt:

– Man måste ha i åtanke att Liam är ung, precis som Erion, Hampus och Axel (Olsson) från Ängelholm. Det ska inte vara de som ska bära laget, utan de ska få en utbildningsmiljö där de känner att de kan utvecklas hela tiden.

I Munthers fall använder Bala stora ord.

ANNONS

– Han är spelskicklig, har en fin vänsterfot, hittar lösningar och är väldigt internationell i sin spelstil. Jag tror det kan hända mycket där om han fortsätter vara ödmjuk som han varit i början av året med "Jocke" (Persson) och Paul (Olausson). Vågar han ta för sig lite mer tror jag det kan bli en jättespännande spelare, säger Kujtim.

Bois trupp är inte färdig med denna värvning.

– Vi försöker se vad vi saknar och vad som kan göra oss bättre, men vi tittar inte på någon specifik position. Däremot tränar Jones Adjei från Right to Dream Academy med oss hela veckan och ska även vara med mot Utsikten. Sedan får vi göra en utvärdering.

ANNONS