Målskytt. Maria Johansson mäktade med två mål, men det visade sig i slutändan var otillräckligt.
Målskytt. Maria Johansson mäktade med två mål, men det visade sig i slutändan var otillräckligt. Bild: Annika Karlbom

Kollaps för bottenlaget

Fyra insläppta mål efter paus innebar ett tungt poängtapp för Valinge-Derome. - Jag undrar lite vad som hände, sa tränaren Tobias Engdahl efter 4-6 (4-2) mot Mariebo på hemmaplan.

ANNONS

Hemmalaget tog ledningen, men var i underläge efter 20 minuter.

- De får rent ut sagt, två skitmål, där vi borde kunna ta bort bollen, sa Tobias Engdahl.

Valinge-Derome reste sig och det ordentligt. Tre mål senare gick laget till halvtidsvila, där Maria Johansson och Moa Forsberg var tvåmålsskyttar.

- Det var en rättvis ledning. Det känns som vi är det starkare laget i första halvlek.

Till andra halvlek tvingades Valinge-Derome göra ett byte på Cecilia Larsson, något som fick stora konsekvenser.

- Det är svårt att göra byte på en central position. Det hann inte riktigt sätta sig och sen hänger vi inte med försvarsmässigt. Mariebo började sätta tryck på oss, skruvade upp tempot och hade bra rörelse.

ANNONS

Inom loppet av två minuter, 59:e och 61:e minuten, hade Mariebo både reducerat och kvitterat. Mariebo mäktade även med ett ledningsmål.

- Vi försökte forcera, men då kom spiken i kistan efter en snabb omställning. Det är ovanligt att vi släpper in så många mål, men Mariebo har ett annat spel än vad tabelläget visar. De spelade som ett topplag, summerade Tobias Engdahl, som försökte se positivt på nederlaget och påpekade att det är viktigare att laget vinner mötena med bottenkonkurrenterna.

ANNONS