Möts i derby. Andreas Karlsson, t h, är klar för spel i Varbergs Gif. Han lånas ut av Tvååkers IF och kommer den här säsongen få möta Emil Zander. Bild: Mattias Nilsson/arkiv
Möts i derby. Andreas Karlsson, t h, är klar för spel i Varbergs Gif. Han lånas ut av Tvååkers IF och kommer den här säsongen få möta Emil Zander. Bild: Mattias Nilsson/arkiv

Klubbarna är överens om Karlsson

Nu är det klart. Andreas Karlsson kommer spela för Varbergs Gif den här säsongen.

ANNONS
|

Fotboll: Div 2 västra

Andreas "Andy" Karlsson har spelat i Tvååkers IF i hela sitt liv. I höstas avslutade han sin karriär när laget åkte ur Söderettan. Men Varbergs Gif, nykomling i division 2, var inte sena att uppvakta den rutinerade mittfältaren.

Och efter några sittningar är klubbarna överens.

– Jag har inte varit så delaktig i förhandlingarna, men för min del känns det roligt. Det avgörande var ju att jag inte behöver lägga mycket tid i Gif som jag hade behövt i Tvååker, säger Andreas Karlsson.

"Bäst för alla parter"

Pappren är inte helt klara, men Gif och Tvååker kom överens sent torsdag kväll.

ANNONS

- Vi river inte kontraktet, Andras har två år kvar, men vi lånar ut honom 2017. Sedan får vi se 2018 om han spelar i Tvååker, Gif eller inte alls, säger Tvååkers sportchef Niklas Svenmyr.

Fisnik Kameraj, sportchef i Varbergs Gif, säger:

- Vi är nöjda och det känns som det blev bäst för alla parter. Vi har träffats några gånger. Det har inte varit hårda förhandlingar. Jag kan ändå förstå Tvååker, när han har två år kvar med dem, men valt att sluta. Han var deras kapten i många år, men ville komma till oss och då ville vi genom möjlighet att spela på "Vallen".

Numera är det förbjudet att skriva in klausuler att aktuell spelare inte får spela derbymatcher mot exempelvis laget man är utlånad ifrån.

- Man får inte skriva in det i något avtal. Så vi förväntar oss att han står där när vi möts. Sen är det vad han själv vill. Jag kan tänka mig att det är en känslig match, säger Niklas Svenmyr.

"Andy" Karlsson säger att om tränaren Halda Kabil tar ut honom så kommer han spela.

- Lite så är det. Sen kommer det förstås kännas jättekonstigt att spela mot Tvååker, men beslutet är taget att jag kommer spela för Gif, då får man gå efter det.

ANNONS

Lånet av Karlsson innebär att Varbergs Gif nu har sin trupp komplett.

- Han kommer självklart betyda en del med sin rutin och vi är nöjda att få hit honom. Det är en bra förstärkning och nu är vi klara, säger Fisnik Kameraj.

Den 6 maj möts lagen i ett första derby - på Övrevi IP.

ANNONS