Kalmarspelare till Bois

Varbergs Bois får förstärkning från allsvenskan. Sebastian Starke Hedlund och Lumala Abdu lånas in till årets säsong från Kalmar FF.

ANNONS
|

Försvararen Sebastian Starke Hedlund började sin karriär i moderklubben Älvsjö AIK och fortsatte senare i Brommapojkarna. Han spenderade sedan tre år i Schalke 04:s ungdomsakademi. Därefter återvände han till Sverige för Gais och nu senast Kalmar FF, där han skrev på ett treårskontrakt.

– Vi tror att de kommer att tillföra väldigt mycket i vårt spel, säger huvudtränaren och sportchefen Jörgen Wålemark i ett pressmeddelande, om de nya spelarna.

– Starke Hedlund har ett bra spelsinne och kommer bli ett bra tillskott i försvaret, fortsätter han.

Precis som Starke Hedlund gjorde yttermittfältaren Lumala Abdu också elva matcher för Kalmar FF under fjolårssäsongen, en från start och tio inhopp.

ANNONS

– Det är en spännande spelare. Kvick och teknisk spelare som kommer tillföra ytterligare snabbhet, säger Wålemark.

Efter att han flyttat till Sverige kom han med i juniorlaget Ifö/Bromölla 2013. Sedan gick det snabbt för 19-åringen. Han tog klivet till Mjällby AIF där tränaren Anders Linderoth plockade ut honom i truppen till en träningsmatch mot Kristianstads FF. Efter det hade han ett A-lagskontrakt i handen. Efter debutsäsongen i Superettan jagades han av flera allsvenska klubbar, men det var Kalmar FF som fångade honom med ett kontrakt på fyra år.

Låneavtalen mellan Kalmar FF och Bois sträcker sig över säsongen 2017.

ANNONS