Ida bakom Böljans seger

Segertåget rullar vidare för Böljan. Mot hemmastarka Tinnis var det bland annat styrkan i luftrummet som låg bakom vinsten.

|

Tinnis- 1

Böljan- 4

(0–2)

Böljans damer har fått en utmärkt inledning på säsongen. Mot Tinnis, från Linköping, kom fjärde segern.

Trots en spelmässigt tveksam insats. Assisterande tränare Tobias Barin var inte helt nöjd.

- En dag på jobbet kan man säga. Men vi gör ingen bra andra halvlek, vi måste upp en nivå, sa han.

I första halvlek skapade dock Böljan mängder av lägen. Målen kom efter två fasta situationer. På en frispark av Maria Nilsson nådde Ida Lindqvist högst och styrde bollen med huvudet i en båge över målvakten och 1–0 var ett faktum.

Vid andra målet höll sig måltjuven Linn Albrektsson framme och petade in bollen efter en hörna.

- Det var vår 13:e hörna!, sa Barin.

I andra halvlek reducerade hemmalaget, som brukar vara starkt på sin Karlbergsplan. Det skapade en viss oro i Böljan men innermittfältaren Ida Lindqvist var på målhumör och petade in 3–1 efter ett inlägg.

Och på ytterligare ett inspel visade Wilma Persson Gullqvist fint häng och skallade in 4–1.

- Det är en styrka, vi har många bra huvudspelare i laget, sa Tobias Barin.

Därmed ångar Böljan på i ettan och har skrapat ihop 13 pinnar på de fem inledande omgångarna.

- Ja, det får vi vara nöjda med, vi har haft en bra inledning, sa Barin som gav extra plus till Ida Lindqvist.

Enda negativa från dagen var skadorna på Ebba Nilsson (stukad fot) och Linn Albrektsson (stukad tumme). Samt den långa bussresan hem...