"Helt fantastiskt att spela i dag"

Sprudlande var det kanske inte men Sverige vann EM-genrepet mot Mexiko med 1-0. Och matchen drog rekordpublik till den alkoholfria arenan i Falkenberg.

ANNONS
|

Fotboll:EM-genrep

En ovan spelare blev matchhjälte för Sverige i ett ganska händelsefattigt EM-genrep inför rekordpublik, 4204 stycken på Falcon Alkoholfri Arena. Mittbacken Linda Sembrant

– En tuff match rent fysiskt, vi har haft en tuff vecka - men skönt att få vinsten och ha det med oss, sa Linda Sembrant.

Sembrants mål kom till efter att en hörna, mednågra om och men, dumpit ner framför mittbacken som bara behövde sätta dit foten.

Skitkul att göra mål - jag gillar ju när det är hörnor så man får kliva upp annars får man ju aldrig göra det. Hörnorna är också något som vi har pratat om och alltid har varit bra på, fortsatte matchhjälten.

ANNONS

Av den halländska duon Olivia Schough och Fridolina Rolfö var det Falkenbergstjejen Olivia som mest visade framfötterna. Hon var pigg på sin vänsterkanoch kom förbi både en och två gånger - då jublades det lite extra på läktaren. Ett orosmoln för de mexikanska spelarna och av Falkenbergs kommun fick hon priset som matchens spelare.

Underbart att vara tillbaka i Falkenberg. Helt fantastiskt att gå ut och spela i dag, det var första gången jag spelade på den nya arenan och att det kom så mycket folk var ju superkul, sa Falkenbergstjejen Olivia Schough.

Och innan matchen fick hon höra sin pappa Bertil Schogh sjunga nationalsången. Han klämde i för full hals inför en strålande publik.

– Jag är superstolt över honom, han har sjungit den några gånger men det är klart det blev extra nervöst en dag som denna, fortsatte Schough.

– Det var lite tårögt faktiskt när jag stod där på line-upen, jag kunde inte sjunga själv.

Hinner du träffa vänner och släkt när du ändå är här?

– Vi har en liten tillställning hemma hos pappa nu, därför jag är lite fin. Jag ska bara sminka mig lite sedan blir det hem och sjunga lite, skrattar Schough.

ANNONS

Fridolina Rolfö fick bara 45 minuter men fick beröm av tränaren Pia Sundhage.

– Lott Schelin och Fridolina är ett bra par. Det man får av Frida är det stora och starka och att hon kan vända från felvänd och ta sig till skott och det blir bara bättre och bättre, sa Pia Sundhage.

– Jag känner att jag kommer mer och mer in i form och känner att jag är ganska delaktig i spelet - en helt okej match från min sida men det jag tar med mig mest från matchen är vinsten.

Fridolina Rolfö har tidigare under säsongen dragits med en skada.

Skadebekymren jag haft är borta och formen känns bra.

Det är också hennes position, bredvid Lotta Schelin i anfallet, som det råder kanske störst osäkerhet kring. I andra halvlek fick Kosovare Asllani chansen på den positionen och på slutet även Stina Blackstenius.

– Det är en konkurrenssituation och jag kämpar för att ta platsen och jag vill ju såklart ha den men många duktiga fotbollsspelare vill också ha den. Jag hoppas så klart jag kan bevisa att jag vill spela, sa Fridolina Rolfö.

Sveriges mål kom till i den första halvleken och utan större bekymmer kunde sedan svenskorna hålla den ledningen. Dessutom fick Sveriges anfallsess Lotta Schelin ett mål bortdömt för offside.

ANNONS

Tränaren Pia Sundhage var mest nöjd med att det blev vinst och påpekade att det var väldigt trötta ben i dag.

– Resultatet är bra och nollan var viktig. Bra att vi har friska spelare, ingen som är skadad. Att kvalitén inte var den bästa får gå på trötthetskontot, sa Pia Sundhage.

ANNONS