Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/16
ANNONS ▼

Gunnarsson var på hugget i derbyt

Christoffer Gunnarsson hade inte gjort ett enda mål i serien. Plötsligt gjorde han fyra i derbyt! – Hade jag vetat att det var så här lätt att göra mål så hade jag gjort det tidigare, sa han.

Fotboll: div 5 Halland
Norvalla-Väröbacka 2-5 (1-4)
En skräll är kanske att ta i. Men resultatet var något oväntat. Det var ju Norvalla som hade hemmaplan och skulle haka på toppen. Samtidigt kom Väröbacka från en 0-5-smäll mot Centern.
– Den här var viktig, men det är inte lika viktigt som när man slår Bua, log Christoffer Gunnarsson.
Väröbacka var skoningslöst på fasta situationer. Nestorn Anders Larsson nickade in 1-0 på en frispark. Sedan tog Gunnarsson över showen.
– 2-0 var en hörnvariant. ”Henke” Johansson lägger den på främre stolpen på mitt huvud. Jag behövde bara stå där, sa Christoffer.
3-1 var en nick i krysset när Norvalla totalt missade markering. Men kring hans två sista mål måste man förstås även nämna anfallskollegan Hasse Månsson. Loket på topp i Väröbacka flyttade på två motståndare och spelade snett inåt bakåt innan pausvilan.
Plus levererade en snygg klackpassning i andra.
Hasse Månsson gör lite som han vill på division 5-nivå.
– Nähä, det vet jag inte. Jag blir hårt markerad och det öppnar ju för andra i dag, sa Hasse.
I Bois och Tvååker var han mest mittfältare.
I Väröbacka är han anfallare.
– Jag får ut lite mer genom det spelet vi har. Det är en överenskommelse med tränaren, sa Månsson.
Thorbjörn Svensson var förstås nöjd.
– Dels behövde vi poäng. Sen för pojkarna som bor här: ett derby är lite mer än tre poäng. Vi var stabila i 90 minuter och ville ha bollar bakom Norvallas backlinje, vilket de ogillar.
Återväxten är god i Väröbacka. Philip Eriksson och David Svensson tog plats i startelvan. Även Viktor Sahlén kom in. Killarna är 16 år gamla.
– Det är lojala, kommer alltid hit och tränar, så det är kul att de får leverera i ett derby, sa Thorbjörn.
Norvalla hade inte så mycket mer offensivt sett än Mikael Anderssons och Niklas Samuelssons reduceringar samt Max Nilssons luriga nick tätt över ribban i första.
– Vi lämnar attityd och inställning kvar i omklädningsrummet. Det var länge sen jag var så besviken, morrade Norvalla-tränaren Mikael Östh.
Martin Edvarsson kunde bara instämma:
– Första sju omgångarna är vi obesegrade. Nu har vi hamnat i en dålig trend och hänger med nackarna efter ett tidigt mål...
Edvarsson var tveksam till start efter smärta i sin tå. Han åkte också på en rejäl tackling i andra halvlek (Anders Larsson) och blev liggande en bra stund.
– Jag har benskydden att tacka, men man får några smällar varje match. Det blir så när man sticker fram tårna.
Varningsflagg hissas för Väröbacka. Hasse Månsson lär bli en kugge även i fortsättningen.
– Jag har blivit farsa, byggt hus. Man får lite andra prioriteringar i livet. Men det är kul att spela med polarna.

Målen: 0-1 (24) Anders Larsson, 0-2 (27) Christoffer Gunnarsson, 1-2 (34) Mikael Andersson, 1-3 (41) Christoffer Gunnarsson, 1-4 (45) Christoffer Gunnarsson, 1-5 (78) Christoffer Gunnarsson, 2-5 (90) Niklas Samuelsson. 

MEST LÄST