Framspelare. Simon Andersson spelade fram till Markus Thorbjörnssons 1-0-mål.
Framspelare. Simon Andersson spelade fram till Markus Thorbjörnssons 1-0-mål.

En poäng för Vinberg mot fysiskt starka Dalstorp

Vinbergs knappa spelövertag och ledning höll inte hela vägen. – Vi skulle ha kunnat åka härifrån med tre poäng, sa Vinbergs tränare Michael Svensson.

ANNONS
|

Fotboll: div 2 västra

Dalstorp-Vinberg 1-1

(0-1)

Vinberg tog ledningen efter dryga kvarten där Simon Andersson pressade en av Dalstorps mittbackar till att tappa bollen, för att sedan spela Markus Thorbjörnsson fri med målvakten. Thorbjörnsson var stensäker och avslutade med ett skott i nättaket.

– En första halvlek där Dalstorp startar bra men vi spelar upp oss och tar över efter vårt ledningsmål. Sedan har vi bland annat ett friläge som vi borde ha förvaltat bättre men jag är helt klart nöjd med första halvlek, sa Svensson.

Dalstorp är ett fysiskt lag som är duktiga på fasta situationer och det visste Vinberg om. Trots detta kom Dalstorps kvittering på en frispark som nickskarvades i nät i den 70:e matchminuten.

ANNONS

– Vi hade scoutat dem och visste att de var fysiskt starka och bra på fasta, men vi ville ändå spela vårt spel. I andra har vi lite svårt att vara kreativa i vårt anfallsspel då de pressar oss hårt men vi har ändå lite övertag på dem och skapar fler målchanser, menade Svensson.

Båda lagen kom med två raka segrar i bagaget så det var lag med bra självförtroende. Dalstorp hade också vunnit båda sina hemmamatcher än så länge i år, trots detta var Svensson inte helt nöjd med resultatet.

– Jag är ganska nöjd med lagets insats idag, framförallt trebackslinjen gjorde ett riktigt bra jobb. Sen tycker jag vi borde åkt här ifrån med tre poäng, avslutade Svensson.

Vinberg har nu tre raka matcher utan nederlag. I nästa omgång möter man Höganäs på hemmaplan.

ANNONS