Hasse Eklund blickar mot hemmamatchen mot Syrianska - sen väntar semester. Bild: Bildbyrån/arkiv
Hasse Eklund blickar mot hemmamatchen mot Syrianska - sen väntar semester. Bild: Bildbyrån/arkiv

Eklund varnar för Syrianska

Sista matchen innan semestern. Då vill Falkenbergs FF avsluta snyggt. – Det är oerhörd skillnad att gå på semester med ett bra avslut än att inte göra det, säger tränaren Hasse Eklund.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Falkenbergs FF står på 17 poäng inför söndagens fajt på Falcon Alkoholfri Arena.

– Det har väl pendlat lite tycker jag. Vi fick en rätt så tuff start med lite poäng, men mot slutet har vi tagit oss och hittat en bättre nivå, säger Hasse Eklund om Falkenbergs vårsäsong.

Man fick 1-1 på övertid på IFK Värnamo.

– Det betydde en del rent moraliskt. Vi gjorde ingen jättebra match, men vi krigar och kämpar in i det sista, vilket är viktigt att ha med oss, det att vi aldrig ger upp utan kör tills domaren blåser av. Det är så jämnt i den här serien att det kan vara viktigt att få med sig en poäng i stället för noll.

ANNONS

Syrianska står för motståndet, ett spelskickligt gäng i Eklunds ögon.

– De är svåra att komma åt, och är väl det laget tillsammans med Dalkurd och BP som spelar bäst fotboll, men de har haft dålig utdelning

I veckan har det varit bra fart på FFF:s träningar. Johannes Vall drog på sig ett gult kort senast, men det är inget som påverkar hans medverkan på söndag.

Vad gäller midsommar så finns det restriktioner.

– Det är eget ansvar som gäller. Spelarna vet om att det är en match kvar, sen lite längre ledighet. Det är alltid skönt att gå på ledigt med en positiv känsla än om man skulle få stryk. Festligheter kan man hålla sig till efteråt.

ANNONS