Böljan tog efterlängtad poäng sedan Mathilda Prim, längst till vänster, kvitterat i andra halvlek. Bild: Krister Andersson / Arkiv.

Efterlängtad poäng för Böljan

Äntligen var ordet när Mathilda Prim fixade Böljans första poäng i Elitettan sedan 14 maj.

|

Elitettan

Östersund -Böljan 1-1 (1-0)

– Det var nog ganska rättvist och nu kan vi fira midsommar utan att behöva tänka på de tunga bitarna, sa tränaren Tobias Barin.

Böljan åkte på ett jobbigt baklängesmål på Hovvallens IP i Östersund. Det kom i absolut sista minuten innan halvtidsvilan efter en frispark som var omdiskuterad enligt Tobias Barin.

Det var väl 50-50. Domaren kunde ha blåst åt båda hållen. Sen blev det ett inspel där vi tappade markering och de nickade in den, sa Tobias Barin.

Spelmässigt var det mest lir mellan straffområdena i första halvlek. Östersund hade en ribbträff medan Vilma Rydell (för kvällen forward då både Nanna Jansson och Wilma Persson Gullqvist saknades) träffade stolpen.

– Jag tycker ändå vi höll dem framför oss hela första halvleken, sa Barin och fortsatte:

I pausen pratade vi om att flytta upp laget, komma ut med energi och göra rätt saker och det gör vi väldigt bra. Vi fick fram fajting-känslan och trodde på det. Sen hade de ju flyttat matchen från Jämtkraft arena ut till en sleten gräsplan vilket gjorde att det var svårspelat med mycket studsar. Det blev inget skönlir direkt.

Mathilda Prim tryckte upp 1-1 på en hörna när bollen dök upp mitt framför fötterna på henne.

– En stark pinne, och det var ett tag sen. Man kan väl säga att det var en match där de fasta situationerna blev farliga, sa Barin, även fast Östersund hade ytterligare ett ribbskott i andra halvlek.

Böljans senaste poäng var när man besegrade Mallbacken i mitten av maj.