Ledsna. Trots att Skrea dominerade mot finländska Future räckte det inte till utan laget fick se sig besegrat efter straffsparkar och lämna turneringen i Göteborg.
Ledsna. Trots att Skrea dominerade mot finländska Future räckte det inte till utan laget fick se sig besegrat efter straffsparkar och lämna turneringen i Göteborg.

Bittert uttåg för Skrea i Gothia Cup

Trots en spelmässig dominans åkte Skrea ut ur Gothia Cup i första slutspelsmatchen. Det mentala spelet höll inte när straffar tog vid. - Det känns väldigt tomt och tjejerna är otroligt ledsna, sa tränaren Daniel Miceli.

ANNONS
|

Fotboll. Skreas F13-lag vann grupp 5 efter tre raka segrar och 14 gjorda mål. I går spelades 1/16-finalen mot finländska Futura.

I upptakten av andra halvlek fälldes Maja Bodin i offensivt straffområde. Tilde Johansson satte den efterföljande straffen i mål och gav Skrea ledningen med 1-0. Det var inte mer än rättvist då de gulsvarta var det klart bättre laget i matchen.

- Jag tycker vi dominerade hela tiden, de backade hem och gjorde det bra och det ska dem ha en eloge för, sa Daniel Miceli, som tränat Skrea-tjejerna i fem år.

Mot slutet av matchen stack motståndarna från Poorvo i södra Finland upp och skapade en dubbelhörna. Efter den kunde 1–1 snyggt placeras med ett bredsideskott från straffområdeslinjen.…

ANNONS

Det innebar att matchen gick till straffar.

- Visst var det nervöst, men samtidigt kan man som målvakt bara bli hjälte, sa Skreas målvakt Moa Tomasson.

Hon var på såväl den första som andra straffen, men lyckades inte trycka iväg bollen tillräckligt. Och samtidigt som Futura satte sina straffar missade Skrea sina.

Skrea-spelarna såg märkbart nervösa ut när de gick fram till straffpunkten.

- Jag tror inte att vi hade förväntat oss straffar, motståndarna däremot gick nästan och väntade på att det skulle bli straffar. De tog väldigt lång tid på sig vid alla spelavbrott, fortsatte Daniel Miceli.

Skreas F13-lag har radat upp framgångar de senaste åren. Bland annat har laget vunnit Girls Invitation Cup i Stockholm och Future Cup i Göteborg där landets främsta lag har gjort upp.

- Ska man vara ärlig hade vi nog förväntningar på att gå till final, sa Skrea-tränaren. Vi tillhör de bättre lagen i Norden och har gjort det i flera år, så det här var en väldig besvikelse.

Efter matchen samlades laget en lång tid. Vad sa ni då?

- Nej, vi sa att det känns väldigt tomt och alla tjejer var otroligt ledsna. Men vi sa att man vinner som ett lag och man förlorar som ett lag. Vi kommer att komma igen och bli ännu starkare när vi har smält det här.

ANNONS

Skrea-Futura 1-1 (2-4 eft. str.)

ANNONS