Barcelona historiskt – vände fyramålsunderläget mot PSG

Efter en fullständigt galen slutspurt mot Paris Saint-Germain är Barcelona klart för kvartsfinal i Champions League. Spanjorerna vann med 6–1 – efter tre mål i slutskedet.

|

– Vad ska man säga? Det är det bästa som har hänt mig. Jag kommer inte kunna sova och kommer aldrig glömma det här, säger Sergi Roberto – som gjorde 6–1 i den 96:e minuten –till Viasat.

Inget lag hade lyckats hämta in fyra mål och gå vidare i Champions League. Men Barcelona svarade för en makalös insats på onsdagskvällen.

Luis Suárez nickade in 1–0 redan i den tredje minuten. Och majoriteten av publiken på jättearenan Camp Nou började hoppas att Barcelona skulle kunna hämta upp fyramålsunderläget mot PSG.

Barcelonas tränare Luis Enrique valde att satsa på en trebackslinje. Rafinha tog plats till höger i anfallet och Lionel Messi fick en fri roll centralt. Det tidiga ledningsmålet och den fasligt offensiva uppställningen gjorde att gästerna från Paris såg skärrade ut.

Självmål av PSG

Lionel Messi och de andra offensiva stjärnorna fick inte spelet att stämma hundraprocentigt, men hade ett stort bollinnehav och skapade en del halvchanser. Fem minuter före paus blev det rejäl nerv i matchen.

Den spanske mittfältsstjärnan Andres Iniesta tog en djupledslöpning, klackade in bollen på chans framför PSG-målet. Där dök gästernas vänsterback Layvin Kurzawa upp och stötte in bollen i eget mål. 2–0 till Barcelona – nu fattades två mål.

Den andra halvleken började lika bra som den första. PSG-försvararen Thomas Meunier rev ner Neymar i straffområdet och det blev straff. Messi var iskall från elvameterspunkten och gjorde sitt elfte mål i Champions League den här säsongen.

Sanslös avslutning

Gästernas målmaskin Edinson Cavani klev fram efter dryga timmens spel och reducerade, med ett distinkt avslut. Uruguayanens 38:e fullträff den här säsongen. Kurzawa, som gjorde självmål strax före paus, assisterade.

Avancemanget såg klart ut, men två snabba mål av Neymar i slutskedet gav 5–5 sammanlagt. Brassen satte en läcker frispark i den 88:e minuten och förvaltade en straff i den första tilläggsminuten.

Neymars dubbel fick Camp Nou att koka, och i den sjätte tilläggsminuten stötte inhopparen Sergi Roberto in 6–1.