Bala: "Vi har använt pengarna till att rädda klubben"

Varbergs Bois FC:s ekonomi är dålig och Kujtim Bala har lyft på varenda sten. – Vi har helt enkelt använt pengarna till att rädda klubben, säger sportchefen Kujtim Bala till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Efter HN:s artikel om tvisten mellan Bois och Unite People kommenterar Kujtim Bala turerna för Fotbollskanalen.

Han ser inget fel i sättet som klubben använde pengarna på:

– Vi kom in i en väldigt rörig situation i just det här samarbetet när Unite People valde att slita sig loss. Då känner jag att min första uppgift är att se vad det är som faktiskt står i avtalen som är skrivna. Och vilka rättigheter och skyldigheter vi har utöver avtalet. Det finns ingenting som pratar om öronmärkt, eller att de tillhör Unite People. Det är ett avtal skrivet mellan Varbergs Bois och ATG/Drömfonden. Sedan är pengarna menade till ett enda syfte och det är skrivet i avtalet, vad pengarna ska gå till, säger Kujtim Bala till Fotbollskanalen.

ANNONS

Men han bekräftar att man ville få Adnan Bainca att skriva på ett avtal som förhindrade honom att prata om konflikten i media.

– Så här är det. Adnan Bainca var väldigt tidigt ute hos våra partners för att förklara vilka fel vi hade gjort. Där tycker jag inte att han varit helt sanningsenlig. Folk frågade om det och hade synpunkter på hur vi hade skött den biten, men jag tycker inte att den beskrivningen var korrekt. Det vi sa till Adnan då var att om vi går med på att lämna över pengarna så får du inte gå runt till våra partners och prata skit om oss. Vi har inte gjort något fel här. Vi bad honom att hålla väldigt tyst om det, och det lovade han att vara, även om han inte ville skriva på någonting.

Bois har även gått ut med ett pressmeddelande på sin hemsida:

"I media har det diskuterats kring kontot som Unite People har använt sig av och vem kontot har tillhört. Varbergs BoIS vill tydliggöra att detta konto hela tiden tillhört föreningen och att projektledaren Adnan Bainca haft tillgång till detta för att driva projektet. På kontot har det alltid funnits tillräckliga medel för att den dagliga verksamheten av projektet ska kunna gå runt. Diskussion har även uppstått kring vad pengarna på detta konto har nyttjats till. Även här önskar Varbergs BoIS tydliggöra att detta är pengar som tillhört föreningen och som varit ämnat till projektet. Som en förening har månaderna november och december varit en tuff period gällande likviditeten. Därför har alla medel behövt fördelas för att betala ut löner, fakturor och skatter – alltså för att säkerställa föreningens, och därmed projektets, existens. Dessa medel skulle föras tillbaka till kontot som var ämnat till projektet så snart föreningen de likvida problemen var lösta i början på 2018."

ANNONS
ANNONS