I Elitettan gäller det att ta vara på de få måltillfällen som bjuds. Det har inte Böljan gjort så här långt. Nollpoängaren Västerås visade hur man skuille göra.

Fotboll: Elitettan

Redan efter en knapp kvart hade gästerna gjort de två mål som matchen bjöd på.

– Vi måste vara mer på hugget när vi får chansen, suckade spelande Böljan-tränaren Maria Nilsson.

I division I kunde laget kosta på sig att sumpa en del. I Eliettan är det långt mycket svårare.

Nu ska det sägas direkt; Västerås vann mycket välförtjänt. De fysiska starka västmanländskorna tryckte enkelt bort sina motståndare.

Det var rejälare tag, bättre aggressivitet och större rörlighet i Västerås, som förvisso har inlett serien med två förluster men då också mött starka Växjö och Kalmar.

– Vi visste att de skulle vara tunga att möta. Men vi spelade inte heller som ett lag, summerade Maria Nilsson.

0–1 kom redan efter fyra minuter. Amanda Johansson kom på mellanhand på högerkanten och det låga inlägget stöttes i mål av Cassandra Korhonen.

0–2-målet nickades in av Christa Neary, på en väl avvägd hörna från Hannah Claesson.

Böljan-målvakten var chanslös vid båda tillfällena, men fick träda i aktion ett antal gånger under matchen, när Västerås ställde om i snabba kontringar.

– Jo, jag hade en del att göra, erkände Matilda, som såg till att förlustsiffrorna hölls nere.

Men det var egentligen inte i backlinjen som det klickade hos Böljan. Man fick helt enkelt inte igång sin egna offensiv.

Det var bolltapp i uppspelsfasen och förlust i mängder av närkamper. Böljan vägde helt enkelt för lätt.

Och så blev spelet hoptryckt i mitten. En och annan boll ut på kanterna hade varit välkommet, för att tvinga Västerås-spelarna till förflyttningar.

Böljan hade en bra period när runt halvtimmen var spelad. Först lyrade Maria Nilsson en frispark, där ingen Böljan-spelare ville sätta dit skallen och sedan lyckades inte Linn Albertsson hantera ett fint inlägg från Matilda Johansson.

Som sagt - det gäller att bli mer effektiva, chanserna är få.

Böljan gavs också ett tillfälle till reducering i början av andra halvlek. Nanna Jansson lyrade in perfekt till Ena Mujdzic, men hennes nertagning blev svag och Västerås målvakt kunde enkelt plocka åt sig bollen.

– Vi är ju inte borta i matcherna, men den här gången kändes det ängsligt i laget, tyckte mittbacken Mathilda Prim.

Västerås hade inga större prblem med att kontrollera matchen och tålmodigt spela på resultatet. Böljan hade inte kraft nog att utmana på allvar.