Böljan tvingas till nödlösning

Elitlaget Böljan måste skaffa en målvaktstränare. Just nu lever man på nödlösningar.

ANNONS
|

Fotboll: Elitettan

Böljan står utan målvaktstränare. – Jag kommer att hjälpa till så mycket jag hinner ett tag, säger Torbjörn Svensson, som fått hoppa in.

Torbjörn Svensson har lång erfarenhet som målvakt, som tränare och som målvaktstränare. Han har till exempel varit huvudtränare i Falkenbergs FF:s damlag.

Nu hjälper han till när Böljan står utan målvaktstränare.

– Men jag gör det under en kortare tid. Det går inte att kombinera med mitt jobb och familjen, även om det är väldigt roligt, säger Torbjörn.

Böljans ordförande Lars Johansson:

– Vi är inte framme ännu med målvaktstränare. Det känns skönt att ”Tobbe” kan ställa upp några månader och jag hoppas det dyker upp någon som är sugen. Men i dag har vi inga namn på gång.

ANNONS

Lars Johansson anser att det är viktigt med en målvaktstränare.

– Det är väldigt viktigt att någon ser över dem. Jasmine Strandberg och backlinjen var ju en av våra viktigaste delar under förra säsongen. Och målvaktsträning är ju en sport i sporten. Det är en helt annan teknik.

Böljan tränar fyra dagar i veckan.

– En målvaktstränare behöver inte vara med på alla passen. Sedan kan man lägga upp spelövningar så målvakterna är delaktiga och så har vi fyra målvakter som kan hjälpa varandra, säger Lars.

Jasmine Strandberg är Böljans förstemålvakt.

– Det är superviktigt att ha en målvaktstränare. Man måste ha det för att utvecklas, någon som utmanar en på varje träning, säger hon.

Nu är Torbjörn Svensson på plats två gånger i veckan.

Förre målvaktstränaren Enver Mujdzic var med på nästan varje träning förra året.

– Torbjörn ska vara med två gånger i veckan mars ut, som jag förstått det, och sedan kommer också hans son att hjälpa till, säger Jasmine.

Sonen är Johan Brattberg, en av Falkenbergs FF:s två målvakter i Superettan.

– Det funkar med två gånger också och jag har fått ett bra första intryck av Torbjörn. Men man märker av de träningar som det inte finns någon målvaktstränare, då får tränarna anpassa träningen så vi blir delaktiga också, säger Jasmine.

ANNONS

På spelarfronten aviserar Lars Johansson att det troligtvis inte kommer in fler spelare.

– Om det inte dyker upp något väldigt bra. Vi skulle behöva en anfallare till.

Och i och med spel i elitettan har Böljan blivit intressant för spelare runt om.

– Jag får minst ett mail om dagen med förslag på spelare. Sista veckan har det främst varit spelare från USA och Kanada. Men det går ju inte att chansa.

ANNONS