Böljan blev hårt straffat

En grym effektivitet gav Kungsbacka en 3–0-ledning i paus. Och när Böljan jagade reduceringar i andra halvlek, missade man två straffar.

|

– Fast det hade ju bara kunnat bli ett reduceringsmål, påpekade Böljans spelande tränare Maria Nilsson.

Nog så riktigt. För det var i samma straffsekvens som det hände, efter att Wilma Persson Gullqvist fixat ”stramaren” med en soloräd.

Först klev Amanda Johansson fram, sköt lågt till höger om målvakten Jenny Olsson, som parerade men fick gult kort eftersom hon gått för tidigt.

Ny Böljan-straff, ny straffskytt.

Ida Lindqvist testade med ett skott högt till vänster. Jenny Olsson klarade igen!

– Kanske jag borde tagit den andra också. Men jag hade ju missat och vill helst inte byta hörn, sa kapten Johansson.

Då hade det gått en dryg timme av matchen och ett 1–3-mål hade kunnat ge matchen lite nerv.

I stället kunde Kungsbacka dra ner på tempot och spela av matchen, med sina tre mål från första halvleken som en bra försäkring.

– Alldeles för stora siffror, morrade Maria Nilsson. Så stor skillnad var det definitivt inte spelmässigt.

Nej, men Kungsbacka hade förmågan att sätta sina chanser.

Böljan inledde bäst, men fick en tidig kalldusch.

Redan efter elva minuter gjorde Kungsbacka 0–1, när Karin Lundin nickskarvade in bollen efter en lång frispark in i straffområdet.

Böljans målvakt Jasmine Strandberg var på mellanhand och bollen studsade retfullt enkelt in i mål.

Ett måls underläge hade Böljan väl kunnat svälja. Men när det sedan kom två baklängesmål till i slutet av halvleken, blev det jobbigt.

Karin Lundin sköt 0–2 efter ett passivt agerande av hemmaförsvaret och Klara Andrup satte 0–3 på ett långskott.

Hon fick en bra träff och en felplacerad Strandberg nådde inte bollen, som seglade in i bortre gaveln.

– I dag saknade vi den energi som vi haft mot både Umeå och Mallbacken, summerade Amanda Johansson. I dag kom vi inte upp i normal nivå.

I Elitettan är tempot högre, motståndet tuffare, närkamperna hårdare och målchanserna färre.

– I dag kom vi sällan fram till avslut, konstaterade Maria Nilsson.

Man kunde önska att Böljan-spelarna ibland frestade med skott utifrån. Nu var det försök att ta sig in i Kungsbackas försvarssäck och där var det stopp.

Böljan–Kungsbacka 0–3 (0–3)

Målen: 0–1 (11) Karin Lundin, 0–2 (39) Karin Lundin, 0–3 (43) Klara Andrup.

Varningar, Böljan: Jennifer Andersson. Kungsbacka: Ida Pettersson, Jenny Olsson.:

Domare: Jonas Erlandsson, Kungsbacka.

Publik: 281.

Så spelade Böljan: Jasmine Strandberg - Jennifer Andersson (Ebba Nilsson, 76), Mathilda Prim, Maria Nilsson, Amanda Johansson - Matilda Johansson (Nanna Jansson, 82), Ida Lindqvist, Ena Mujdzic, Alexandra Franzén (Vilma Rydell (46) - Wilma Persson Gullqvist, Linn Albrektsson.