Özen - en FFF:are till slut

Mahmut Özen, 28, är Stafsinge-killen som aldrig fått chansen i Falkenbergs FF. Förrän nu. – Jag är från staden så det känns ändå som att cirkeln är sluten, säger han.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Under måndagen blev både Mahmut Özen och ghananen Richard Donkor klara för Falkenbergs FF. Båda spelarna har skrivit på ettårskontrakt med föreningen. Duon kommer åka med på träningslägret till Barcelona på onsdag.

– Det kommer bli bra med lägret, då blir man mer bekväm och kan lära känna alla, säger Mahmut Özen efter att precis avverkat ett dubbelt träningspass samt haft samtal med sportchefen Håkan Nilsson.

– Jag försöker köra lite extra själv, efter träningarna eftersom jag inte tränat sedan nyår, förklarar Özen.

Efter tiden i Malmö FFhar Mahmut äventyret i Turkiet. Adana Demirspor var senaste klubbadress, men det blev mest struligt där.

ANNONS

– Fotbollsmässigt var det bra och utvecklande, men det var saker runt omkring (bland annat utebliven lön) som var krångligt. Då kände jag bara att jag ville komma hem igen till familjen och Falkenberg, och då var FFF ett bra alternativ, säger Mahmut Özen.

Han är ju fostrad i Stafsinge IF så nu får FFF in en till lokal kille i sin elva.

– Christoffer (Carlsson) har jag ju pratat med till och från genom åren, men man känner de andra också. Det är en liten stad. Jag spelade med "Stoffe" i Pojkallsvenskan minns jag, sen har jag nog spelat med "Danne" Johansson, fast han var i en åldersklass ovanför mig och "Stoffe". Jag spelade även ett tag med Amin (Nazari) i MFF.

Mahmut känner sig trygg i sitt val.

"Skönt att få bra förutsättningar"

Och att han nu är "hemma" igen.

– Jag har varit i kontakt med Håkan tidigare, när jag spelade i Varberg, innan jag gick till Mjällby, men då blev det inget av det, avslöjar han.

Özen har redan fått ett gott intryck av klubben - och den nya arenan som står färdig.

– Det är alltid skönt att få bra förutsättningar, det såg jag med en gång att det kommer bli riktigt bra.

ANNONS

Derbymatcherna mot Varbergs Bois ser han förstås fram emot efter tre år i den klubben.

– Det ska bli roligt. Jag har en historia där och vi vann nästan allting under Halda (Kabil). Nu är det inte så många kvar, bara Kalle Söderström och (Peter) Dahlberg.

Vad har du för mål och ambition med året?

– Jag vill hjälpa till och bidra och det vet jag att jag kan. Bara jag hittar min form har jag en bra känsla eftersom jag känner mig själv. Det kan bli bra.

Håkan Nilsson är nöjd med båda sina värvningar. Om Özen säger han:

– En kille från orten, som tillsammans med många andra gjort Falkenberg framgångsrika, kommer från Stafsinge. Han har kvalitet, men är lite efter i träning. Vi hoppas han hinner ta ifatt det först och främst på lägret, sen är det några veckor fram till seriestart.

Och Richard Donkor är en herre med potential och bredd:

– Han kan spela på samtliga platser på mitten och även forward om så skulle vara. Det var väl så han blev värvad till Häcken en gång i tiden. Det är en bra kille.

ANNONS