Flera cykelguld till Varberg i Mountainbike-SM

Tre guld och ett brons. Stark helg av Varbergscyklisterna i SM.

ANNONS
|

Mountainbike:SM

Det blev flera SM-tecken och ytterligare en medalj till Varberg Mountainbike när tävlingen avgjordes i Värnamo i helgen. En tävling där OS-guldmedaljören Jenny Rissveds dessutom gjorde comeback i. Gulden stod Saga Molin, i klassen för damjuniorer, duon Hugo Eliasson, Melker Hedrén och Samuel Örnborg i juniorlagtävlingen och Jonny Nilsson i klass 50 i sprinten för.

– Superkul verkligen, jag tog starten sedan körde jag allt vad jag kunde till mål, det fick bära eller brista, säger Saga Molin.

Och bar gjorde det. Segern innebar att Saga tog revansch för fjolårets andraplats. I mål var hon över fem minuter före Ida Danielsson i Team Ormsalva Athletic.

ANNONS

– Kul att få köra i juniormästartröjan nästa år, det är speciellt, fortsätter talangen.

För Saga var segern en perfekt uppladdning för det stundande EM:et som inleds torsdag nästa vecka. Sagas lopp går på lördag.

– Jo verkligen superbra att ha kört ett sådant här bra lopp inför EM. Jag tror formen sitter där.

Vad är målsättningen inför EM? Du har några topp tioplaceringar från juniorvärldscupen.

– Eftersom det är första året - åker jag främst med för att se och lära men det ska bli både spännande och roligt att få mäta sig med de allra bästa, säger 16-åringen.

Inte nog med gulden, det blev dessutom medalj till Ella Johansson i F10-12-klassen. Hon blev trea bakom Tilde Lindström, Täby och segraren Elin Karlsson ifrån Borlänge.

För Jenny Rissveds, som blev guld-Jenny med hela svenska folket efter OS i Rio gick det precis som det slutade. Med guld.

– Helt fantastiskt, det var längesedan jag var så glad över att få cykla. Det var mycket känslor under loppet och efteråt men jag är superglad, säger Rissveds till Värnamo Nyheter.

Rissveds hade en tung period efter OS. Hon kände en mycket större press på sig och stress i sig och när dessutom två släktingar gick bort tätt inpå varandra bestämde hon sig för att det var dags för ett brejk. I mål var hon tre minuter före tvåan Alexandra Engen.

ANNONS
ANNONS