Djurgården firar Niclas Bergfors 2–0-mål mot Malmö.

Bemström bakom trendbrott

Emil Bemström skjuter sig allt närmare en NHL-framtid – och Djurgården mot en kvartsfinalplats. Efter darrigt spel och två raka förluster förra veckan vann Stockholmslaget streckmötet över Malmö med 2–1.

|

Ett formsvagt och skadeskjutet Djurgården, som saknade målvakten Adam Reideborn och lagkaptenen Jacob Josefson, hade förlorat tre raka matcher mot Malmö den här säsongen.

Nu blev det fjärde gången gillt.

I dubbel bemärkelse.

Efter landslagsuppehållet hade Djurgården också en dålig omstart i förra veckan med tre matcher utan trepoängare, en förlängningsseger över jumbon Timrå och två förluster mot bottenlaget Örebro.

- Två torsk och två poäng på en vecka är inte okej. Att få vinna nu var jätteviktigt för gruppen, sade succéjunioren.

Från specialposition

Det var Bemström som tog in Djurgården på vinnarspåret genom att skjuta 1–0-målet i numerärt överläge. Parkerad vid sin favoritposition vid vänstra tekningscirkeln sköt han direkt på Linus Hultströms passning. Det var 19:e målet för säsongen och det tionde i numerärt överläge.

- Det är skönt med direktskott. Målvakten hängde inte med. Det gäller att träffa mål, då går den in, sade Bemström.

Han gjorde succédebut i Tre Kronor nyligen, tre mål i Beijer Hockey Games. Och det redan heta intresset från NHL-klubben Columbus, som han är draftad av, blir bara större.

Malmö pressade Djurgården hårt i början av den andra perioden – då bland annat Emil Sylvegård hade sin andra ramträff i matchen.

Men det var inte Malmös kväll.

Irriterad Andersson

Med bara en minut av andra perioden ökade i stället Djurgården på till 2–0. Nicklas Bergfors kom längs högerkanten och när han inte hittade något bra passningsalternativ slängde han in pucken mot mål. Malmömålvakten Oscar Alsenfelt var uppenbarligen inte alls beredd på det och släppte in det till synes enkla skottet.

Malmö reducerade i slutet av matchen genom Max Görtz i powerplay, men det var allt.

Efter två raka vinster kom en förlust för Malmö som vid seger hade gått om Djurgården, där andremålvakten Robin Jensen tog 27 av 28 skott.

Nu tog Stockholmslaget klivet upp på tredje plats och lämnade Malmö, som balanserar på kvartsfinalstrecket, fyra poäng bakom.

Tränaren Peter Andersson var irriterad efteråt, framför allt för en situation i det numerära överläget i slutet när pucken släpptes innan Malmöspelarna hunnit ställa upp.

- Jag har svårt att begripa det. Det är så uruselt. Domarna hade problem större delen av matchen, de hängde inte med överhuvudtaget.

- Vi förtjänar mer och borde ha fått poäng med oss. Vi spelar bra och skapar mycket, sade Andersson.