Vinberg vägrade vara naivt

Falkenbergs FF fick betala en övergångssumma till Vinbergs IF för Johan Lassagård.

ANNONS
|

Fotboll

– Vi var naiva när vi släppte Hampus Svensson. Nu hade vi lärt oss, säger ordföranden Patrick Annervi.

På tisdagen blev Johan Lassagård klar för Falkenbergs FF. Han har under hösten tränat med laget. Övergången var ingen överraskning, men med ett år kvar på kontraktet hade klubbarna en tids förhandlingar bakom sig.

– Falkenberg ville ha ett prestationsbaserat kontrakt, men det gick vi inte med på. Vi har inte de ekonomiska ramarna att kunna gambla så. Och till slut kom vi överens om en summa, säger Patrik Annervi.

Läs intervjun med Lassagård

Han vill inte gå in på vad slutsumman hamnade på.

ANNONS

– Det är mellan oss, men vi är nöjda och har haft en bra dialog med Falkenberg tycker jag. Både de och vi vill utveckla fotbollen i Falkenberg.

Men du har tidigare haft kritiska åsikter om FFF:s vilja att samarbeta.

– Så har det varit, men jag tycker att det blivit väldigt mycket bättre den sista tiden. Sedan har vi som organisation blivit proffsigare också.

Falkenbergs FF:s sportchef Håkan Nilsson säger så här om övergången:

– Det är egentligen emot vår policy att ta spelare som inte är Bosman. Men hade det inte varit en spelare från Falkenberg hade vi knappast lagt ner någon övergångssumma, det är helt klart.

– Men vi vill ha spelare från närområdet och då måste vi också ha respekt att de vill ha pengar om spelaren är under kontrakt. Men vi kunde fått en spelare för noll kronor som varit mer erfaren än Johan är i dagsläget. Men vi hoppas han ska spela med oss i många år, säger Håkan.

Vinberg tappar nu ytterligare en spelare.

– Det känns ändå som om vi har gott om spelare, både yngre som stod på gränsen förra året och några nya. Det kommer att komma fler, säger Patrik Annervi.

ANNONS

Emil Leveroth, Halmstads BK, Jesper Andersson, Stafsinge och Medion Kabashi, Ullared, är klara för Vinberg.

– Vi är inte oroliga. VI har fler spelare på gång som kommer kunna fylla på, säger Daniel Bengtsson, i sportkommittén.

– Nye tränaren Michael Svensson skapar ett intresse både som tränare och som namn. Det finns många duktiga spelare som är intresserade av oss.

ANNONS