En nöjd Hasse Eklund. "Vi kan slå alla lagi serien", sa han efter matchen. 
En nöjd Hasse Eklund. "Vi kan slå alla lagi serien", sa han efter matchen. 

"Vi kan slå alla lag"

Trots att Falkenberg inte ens fyllde alla bänkplatserna i dag lyckades de besegra Dalkurd och inkassera årets första nolla.

ANNONS
|

Fotboll:Superettan

Falkenbergs FF tog sig an topplaget Dalkurd med en sargad trupp. Tre avstängningar sedan matchen mot Öis kryddat med två nya skador gjorde att FF:s tränare Hasse Eklund fick trolla med knäna.

–Vi fick göra en hel del omändringar, det visar att vi har lite bredd men när vi har alla på banan och vi krigar bra kan vi slå alla lag i serien, sa Hasse Eklund, betydligt muntare än senast mot Öis.

Hasse Eklund sätter ord på sin trupp:

– Vi har väldigt många bra fotbollsspelare, det svåra har vart att få ihop dem tillsammans. De har lite olika faser i sin form men ju längre serien har gått har vi börjat kunna fasa ihop den här formen på samtliga.

ANNONS

– Då är det också lättare att vinna matcher.

Pilen pekar uppåt

Efter en svag start på säsongen har Falkenberg tre segrar på de fyra senaste matcherna och pilen pekar uppåt.

– Det blir mer arbetsro och det är det vi behöver för då kommer också poängen och man tål en motgång på ett helt annat sätt summerar Eklund.

Senast var Hasse Eklund rasande på domarinsatsen och menade att Öis lipande under veckan gjorde att de fick extra fördelar, i dag var det i stället FF som hade visselmarginalen på sin sida.

– En dålig dag hade vi i straffsituationen fått rött kort och straff mot oss och så är det 1-1 och med övertag gör de kanske 2-1, det är små marginaler och i dag var de på vår sida.

– Ibland hamnar domaren tyvärr i fokus och det vill vi helst inte men det har varit lite för många såna situationer i år, menar Eklund.

ANNONS