Vad hände? Miljardbygget Friends Arena klarade inte av ett skyfall och gårdagens match mellan AIK och Falkenberg fick ställas in. Bild: Maja Suslin/TT
Vad hände? Miljardbygget Friends Arena klarade inte av ett skyfall och gårdagens match mellan AIK och Falkenberg fick ställas in. Bild: Maja Suslin/TT

Upprörda falkenbergare efter uppskjuten match

Trots skyfallet i Stockholm stängdes aldrig taket över Friends Arena och matchen mellan AIK och Falkenbergs FF fick ställas in. – Det är bedrövligt, rasar Lars-Eric Nilsson, ordförande i Falkenbergs FF.

ANNONS
|

En och en halv timme innan matchen skulle ha påbörjats tog domare och matchdelgat beslutet att mötet inte kunde genomföras på grund av den vattendränkta planen.

Ett beslut som får konsekvenser – för såväl Falkenbergs FF som föreningens tillresta supportrar.

Lars-Eric Nilsson är allt annat än nöjd över att det kunnat bli så här.

– Det är bedrövligt på en nationalarena när man är förvarnad om att ovädret skulle komma. Varför drar de inte över taket då? Det är väldigt dåligt.

– Här har vi krav på oss att ha spelbara planer i mars och november och så kan vi inte spela mitt i sommaren. De har ju resurser här dessutom. Det finns inget försvar för det här.

ANNONS

FFF kommer att gå vidare i ämnet.

– Vi måste ju göra något, det är en kostnadsfråga. Vi blir tvungna att sova över en extra natt vilket kostar oss 35-40 000 kronor extra.

Utanför arenan gick Claes-Göran Jonsson, som körde bil till Stockholm från Falkenberg med sällskap, och deppade.

– Ett skyfall kan man inte bortse från, men just att man kommer till nationalarenan som har tak på arenan och de inte kan ordna en spelbar plan. Nej, det är skandal, säger han.

– Nu ska vi åka vidare så det blir ingen match för oss, fortsätter Claes-Göran Jonsson. Och så blir det ju en kostnad för Falkenbergs FF, det är inte bra. Varken för klubben eller för alla supportar som tvingas vända hemåt.

Anders Bengtsson är ordförande i supporterföreningen Yellow and White Pride.

– En skandal utöver det vanliga, jag blir förbannad bara jag tänker på det, säger han.

Supportergruppen hade hyrt en stor buss, vilken 35 personer åkte med.

– Vi har tagit ett beslut i YWP:s styrelse att vi kommer gå in och ersätta alla som har betalat biljett för bussresan. I vår tur kommer vi dock att ställa krav på arenaägaren eller förbundet eller vem det nu är som är skyldig, säger Anders Bengtsson.

ANNONS

Thomas Perslund, vd på Friends Arena, säger till Hallands Nyheter att det är tråkigt att matchen inte kunde spelas som tänkt.

– Det är jättetrist, väldigt tråkigt för alla supportrar som tagit sig hit, säger han.

Vad vill du säga till alla falkenbergare som tagit sig till huvudstaden och nu får vända hemåt?

– Nej, som jag sa: det är självklart jättetrist. Särskilt för alla som har planerat en resa till huvudstaden och så blir det så här.

Kommer matchen kunna spelas på måndagskvällen?

– Det beror lite på. Vattnet behöver rinna undan och kommer det mer regn hinner det inte undan. Det spelar ingen roll om vi stänger taket nu, avloppssystemet är mättat. Men förhoppningsvis kommer det inget mer regn och vi hinner få ut vattensamlingen, då kommer matchen att kunna gå, säger Thomas Perslund.

ANNONS