Sylisufaj – en sylvass målskytt

Passningen kom perfekt och Edi Sylisufaj nöp till. Sekunden senare låg 1–0-bollen i Norrköpings mål.

|

– Han är inte bara ung, han är smart också, den grabben, sa passningsläggaren Amin Nazari om målskytten.

Då hade FFF rullat upp Norrköpings vänsterförsvar. Ludwig Johansson slog en passning som Nazari nådde vid kortlinjen och hans inspel satt perfekt för att Sylisufaj skulle avsluta på rätt sätt.

Falkenbergs FF har att tampas i slutspelet med tre lag som spelat i U21-allsvenskan. Tufft, men insatsen mot Norrköping - (1–1 (10) - lovade gott.

Amin Nazari och Erik Zetterberg spelade hela matchen, liksom mittbacken Tobias Karlsson. Alla tre har varit borta en längre tid.

– Jag har fått tre sprutor för mitt onda knä och nu känns det riktigt bra, sa Nazari, som bildade anfallspar med Sylisufaj.

Den sistnämnde utmanade ständigt, inte minst i första halvlek när FFF hade en riktigt bra första halvtimme.

Före målet tvingade Per Karlsson gästernas målvakt till en fin benparad och Mergim Lacis skott, efter fint förarbete av Johan Lassagård, täcktes av Norrköpings-försvaret.

– I första halvlek trillade vi boll riktigt bra, tyckte FFF-tränaren Jonas Axeldal. Tyvärr kom vi inte upp i samma standard i andra halvlek.

Det osade bortamål redan i slutet av första, med ett par heta chanser under slutkvarten.

Och Norrköping skruvade upp tempot ytterligare efter pausen. Det blev en kompakt press mot FFF-målet.

– Då spelade de riktigt bra, vi fick inte låna bollen, suckade Edi Sylisufaj.

Hemmaspelarna sjönk lågt och när man väl erövrade bollen var passningsalternativen ytterst begränsade.

Ett eller två pass, sedan hade FFF tappat bollen igen och fick inrikta sig på att freda det egna målet.

Målvakten Johan Brattberg tvingades till en vass räddning när Pontus Almqvist tog sig igenom, men Brattberg var chanslös när kvitteringen kom, med drygt tjugo minuter kvar.

Ett skott från Alfons Sampsted ändrade riktning på Osama Hassan, ställde Brattberg och bollen smet in tätt intill stolpen.

– Vi var under rejäl press, men lyckades ändå arbeta oss tillbaka och lyfta oss, menade Axeldal.

Och det var ytterst nära att mittbacken Tobias Karlsson kunde knoppa in 2–1 efter en hörna. Han ropade ut sin besvikelse så att det ekade och måttade med fingrarna hur nära han varit att nå bollen.

Kanske fem centimeter, såg det ut som.

FFF:s förre vänsterback Johannes Vall spelade hela matchen för sitt nya lag. Men han fick få tillfällen att briljera.

– Lassagård hade bra koll på honom, tyckte lagkompisen Per Karlsson.