Nygifta. Falkenbergs FF fick klara sig utan Tibor Joza i senaste matchen. Izabelle Brink kunde inte klara vigseln utan sin blivande man.
Foto: Anna Reljanovic/Studio Avant
Nygifta. Falkenbergs FF fick klara sig utan Tibor Joza i senaste matchen. Izabelle Brink kunde inte klara vigseln utan sin blivande man. Foto: Anna Reljanovic/Studio Avant

Sju års väntan är över

Falkenbergs FF saknade sin mittback Tibor Joza i bortamötet med Frej Täby.  Petad? Inte alls. Skadad? Tja, lite sargad. Men det viktigaste orsaken var en helt annan – eget bröllop!

ANNONS
|

Det var liksom dags. "Tibbe" har varit tillsammans med sin Izabelle iBrink sju år och fått en del gliringar genom åren om att det var dags att stadga sig.

– Vi planerade faktiskt i riktigt god tid, bokade det mesta för ett drygt år sedan, säger Tibor.

En koll på landslagsprogrammet berättade att den gångna helgen skulle innehålla VM-kval, med automatiskt uppehåll i de nationella serierna.

Fast bara i den högsta serien. Och eftersom Falkenbergs FF ramlade ur Allsvenskan, så blev det bröllopskrock.

– Det är inte säkert att jag hade kunnat spela match i alla fall, säger "Tibbe", som haft smärtor i ryggslutet efter en smäll i matchen mot Helsingborg.

ANNONS

Nu var det ingen fara för Tibor och hans Izabelle. FFF-tränaren Hasse Eklund är inte mannen som stoppar en spelare från att bevista sitt eget bröllop.

– Det är inte min ledarstil, säger Hasse. "Tibbe" sa till i god tid och det var välkommet för laget att Daniel Johansson var tillbaka som mittback.

På bröllopsfesten, efter vigseln i Vapnö kyrka, fick "Tibbe" reda på att FFF förlorat.

– Någon sa 2–0 och jag tänkte, "gott, en bekväm trepoängare", innan jag fick reda på att det var till 2–0 till Frej, berättar han.

– Surt, men festen fortsatte i alla fall...

Av naturliga skäl var det ingen annan FFF:are med vid ceremonin. Men förre FFF-backen Rasmus Sjöstedt, hemma igen efter sitt proffsspel på Cypern, fanns på plats.

– Andreas Drugge var också bjuden, men kunde inte komma, berättar "Tibbe".

Nu är han tillbaka till vardagen och ger grönt ljus för medverkan mot Värnamo.

– Jag har testat i veckan och det ryggonda har gett med sig.

Smekmånaden får vänta. Herrskapet Joza siktar in sig på en längre utlandsvistelse i vinter, när inget spelprogram kan hindra.

Värnamo inledde seriespelet starkt, hamnade sedan i en djup svacka, men har nu två raka segrar.

ANNONS

– Det är som med alla möten i Superettan. Kommer man inte upp i sin normala kapacitet, så får man stryk av vilket lag som helst, säger FFF-tränaren Hasse Eklund.

Vad ska ni se upp med?

– Egentligen inget speciellt, Värnamo är mer ett stabilt gäng utan lysande stjärnor, säger Eklund.

– Det handlar mer om att vi gör vårt jobb noggrant och enligt planen.

FFF får klara sig utan Richard Donkor, avstängd efter sin utvisning i en U21-match.

Stefan Rodevåg och Amin Nazari finns heller att tillgå, båda har knäproblem. Tobias Karlsson sliter med sin häl och så är kvartetten Linus Andersson, Erik Zetterberg, Zlatan Krizanovic och Hampus Svensson långtidsskadade.

ANNONS