Pärsson vill sätta förre lagkompisen på plats

Falkenbergs FF fick känna på gräset på nya arenan dagen före den stora premiären. – Det var skönt att få komma ut på planen och känna hur den var, säger Erik Pärsson.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

När Erik Pärsson dök upp första gången på Falcon Alkoholfri Arena i december beskrev han stället som en "byggarbetsplats". Men det var då det.

– Det har hänt mycket på fem månader. Och jag tror det är skönt för allihop att arenan är klar, säger Erik efter det timslånga träningspasset.

Betyget på gräset?

– För att vara en ny arena på en skala 1-10 får det bli en sjua, säger Erik Pärsson.

FFF:arna fick avsluta träningen med att gå runt planen och stampa ner upprivna tuvor.

– Vi får ju sätta tillbaka en del. Det ska ju spelas match här i eftermiddag, ett pojklag (nioåringar), säger Erik.

ANNONS

Det är som bekant Öster som kommer på besök i morgon och Erik är laddad.

– Det är viktigt att visa oss själva och publiken att vi vill vara med i toppen. Vi har ett bra lag och det blir fullt fokus och vi ska kämpa, lovar han.

"Chans att sätta honom på plats direkt"

Extra speciellt blir det för Erik att möta Jonathan Levi, numera i Östers IF, men tidigare framspelare åt honom i Landskrona Bois.

– Ja, han slog några passningar till mig. Det ska bli roligt att träffas. Vi möttes ju tidigare på försäsongen (1-1). Nu får man chansen att sätta honom på plats direkt, säger Pärsson som under träningen fick svettas i "kvadraten" - antalet passningar i rad blev vid ett tillfälle 37 stycken!

– ...och så blev man tunnlad av (Johannes) Vall. Inte roligt alls, säger Pärsson.

Varken Tobias Karlsson (hälen), Daniel Johansson (nyligen magnetröntgen) eller Edi Sylisufaj (ljumskar) var med ute på planen. Detta innebär att FFF sannolikt kommer starta med David Svensson och Tibor Joza som mittbackar.

Hasse Eklund har en bra känsla inför premiären.

– Jag återkommer till det igen: efter träningslägret i Barcelona har det sett bra ut. Innan dess spretade vi. Men när vi fick in tre nya spelare (Donkor, Özen och Chatto) höjdes kvalitén på gruppen, och det har varit starkt fokus på första matchen, säger FFF:s tränare.

ANNONS

Eklund, med elva säsonger bakom sig i Öster, kan motståndaren bra, samtidigt som förre FFF-tränaren Thomas Askebrand förstås har bra koll på hallänningarna.

Var det ett önskemål att få Öster i premiären?

– Helsingborg fick ju ett Skåne-derby på sin nya arena, men det är lotten som avgör. Så det är en ren slump att vi fick Öster, annars är det något jag inte vet om, säger Hasse.

Även Eklund synade så klart underlaget.

– Planen släppte väl lite på ena sidan. Men mitten och andra sidan, där var den fast och fin. En bra vårplan.

Går det att föreställa sig vilken stämning det blir på söndag?

– Nej, men det var viktigt att få känna på planen, omgivningen och ytorna. Det ska ändå vara vår hemmaplan. Det hade varit förödande om båda lagen "kommit till en bortamatch". Sen det där med stämning, det får killarna helt enkelt vänja sig vid.

Fakta: FFF:s troliga startelva

Hampus Nilsson - Tobias Englund, David Svensson, Tibor Joza, Mahmut Özen - Johannes Vall, Amin Nazari, Dominic Chatto, Christoffer Carlsson - Erik Pärsson, Viktor Götesson

ANNONS