Miserabel start men en glad FFF-spelare

Han har inte spelat match på år och dar. Men mot Halmstads BK blev det äntligen comeback för FFF-ikonen.

ANNONS
|

Fotboll: Träningsmatch

Falkenbergs FF fick två nyförvärv under fredagseftermiddagen. Först skrev Dominic Chatto på för klubben. Sedan gjorde Tobias Karlsson comeback efter 19 månader utan matchspel i 0-2-matchen mot Halmstads BK.

– Jag har aldrig tvivlat, sa Tobias efter sitt inhopp.

Tobias Karlsson har haft stora hälproblem. Operation och rehabilitering har tagit tid. Nu mot Halmstads BK fick han spela från matchminut 76 tills domaren blåste av matchen.

– Det kändes helt okej. Det gäller att bara spela enkelt och komma in i det. Man måste vara ödmjuk. Jag har ju inte spelat match på länge. Jag är inte orolig för spelet, utan det är fysiken som får komma efterhand.

ANNONS

Men hälen finns ibland i tankarna. Det är lite smärta kvar, men han kände inget under matchen. Det är mer att hälen kan kännas svag ibland.

Tobias Karlsson har varit i full träning i tre veckor.

– Nu är detta fjärde veckan jag går för fullt. Jag känner mig inte orolig.

Vad har du saknat?

– Adrenalinet. Det är ju inte lika roligt att springa i vatten på Klitterbadet eller cykla på motionscykeln.

Hur var det att spela?

– Skitkul. Synd bara att vi förlorade

Förra säsongen fick han sitta på läktaren och se Falkenberg förlora match efter match.

– Det är frustrerande, men man kan ju inte göra något åt det.

Han fick också vara lite frustrerad på bänken under de första 20 minuterna. Där avgjorde Halmstads BK och Falkenberg släppte till två enkla mål.

Sead Haksabanovic, jättetalangen, blev framspelad på vänsterkanten och kom enkelt förbi Johan Lassagård och placerade in ledningsmålet mycket behärskat. Tid: fem minuter. Sedan efter 15 minuter var det dags igen när Alexander Ruud Tveeter nickade in ett inlägg ganska ostörd.

Läs också om FFFs nyvförvärv

– Vi startade matchen slött och det straffade oss. Halmstad och många andra lag är bra på att spela på ledningar, sa tränaren Hasse Eklund.

ANNONS

Och återigen hamnade Falkenberg i ett tidigt underläge.

– Vi får bara inte ge motståndaren handikapp hela tiden. Men jag tycker ändå att vi hade chanser att spräcka nollan.

Ja, Falkenberg kom in i matchen efter ett tag och Halmstad kunde inte dominera lika mycket som i början. Johannes Vall och Tobias Englund hade några bra raider på vänsterkanten som kunde resulterat.

I andra bevakade HBK sin ledning och Falkenberg kunde flytta fram sina positioner ännu mer. Men laget hade förtvivlat svårt att skapa chanser.

– Vi måste komma in med fler spelare i boxen, beskrev Hasse Eklund så riktigt.

Lagets bästa chans hade Per Karlsson som oattackerad fick gå upp och nicka i straffområdet. Men han träffade inte mål.

Noterbart är att Erik Pärsson skulle ha startat men hade glömt sin matchtröja i omklädningsrummet. Så det blev inget spel alls.

– Han försvann helt plötsligt. Och då var det inte aktuellt med spel. Någon ordning får det vara på en elitnivå, sa Hasse Eklund.

ANNONS