Alfred Ajdarevic gör mål i en av träningsmatcherna för Falkenbergs FF, men nu testar han med Örebro SK, storebror Astrits klubb.
Alfred Ajdarevic gör mål i en av träningsmatcherna för Falkenbergs FF, men nu testar han med Örebro SK, storebror Astrits klubb.

Lillebror Ajdarevic kontraktslös - tränar med konkurrent

Alfred Ajdarevic provtränar med Falkenbergs FF:s konkurrent.

ANNONS
|

Fotboll: Allsvenskan

17-åringen hoppas få ett kontrakt med Örebro SK.

- Det hade faktiskt varit en dröm att få spela i samma lag som min äldre bror. Man utvecklar varandra då, säger Alfred.Det är också via Astrit Ajdarevic som lillebror Alfred nu synas av ÖSK.

- Brorsan har pratat med tränaren (Alexander Axén) att jag är en bra fotbollsspelare och kollade möjligheterna att jag skulle få träna med dem. Jag har varit med på två träningar med Örebros a-lag och det har gått bra. Jag ska vara kvar här en vecka framåt, säger Alfred.

Axén anländer först på torsdag, men Alfred har drillats av klubbens assisterande tränare Axel Kjäll.

ANNONS

- Jag har inte fått någon information om träningsmatch, men det kanske kan bli, fortsätter Ajdarevic.

Han är en vänsterfotad högermittfältare som huserat i FFF:s U19-lag. Det har också blivit spel med U21. I a-laget har han inte tagit en plats.

- Jag har inte fått träna med a-laget en enda gång. Jag spelade tre matcher på försäsongen och gjorde två mål, både mot Tvååker och Ullared, men efter det har jag inte fått chansen alls, säger Alfred med lätt frustration:

- Klart man vill visa vad man går för. Om folk omkring en säger att jag är en bra fotbollsspelare då tycker jag personligen att man ska få en chans i a-laget, åtminstone få träna med dem.

Känner FFF till att du provtränar med Örebro?

- Falkenbergs FF vet om detta. Jag har inte pratat med Håkan (Nilsson) själv, men det har gått via min tränare (Anders Jensen) som pratat med honom, försäkrar Alfred.

Blir det någon form av utvärdering efter den här veckan?

- Jag har ingen aning. Jag tränar på sedan får vi se om det blir av eller inte. Men jag hoppas på det bästa, det ser bra ut just nu, säger Alfred.

ANNONS

Enligt Alfred själv har han inget som binder honom till FFF.

- Nej, jag har inget kontrakt med FF.

Så om Örebro vill ha dig så kan du gå dit i sommar?

- Exakt det kan jag, och det känns bra än så länge.

När vi når FFF:s sportchef Håkan Nilsson, i buss på hemväg från Frankrike, kan han förtydliga en del:

– Det stämmer att Alfred inte har något kontrakt med oss. Men det innebär inte att en övergång kan ske så snabbt, säger han.

Det skulle i alla fall bli tal om utbildningspengar till FFF, om det nu skulle komma till övergångssnack.

– Men vi tycker förstås att Alfred ska stanna och utvecklas vidare hos oss, understryker Håkan Nilsson.

ANNONS