Lassagård: "Kul att se hur det fungerade"

Falkenbergs FF:s kvartett klarade av träningspasset med U21-landslaget galant. – Jag har aldrig varit med på en landslagssamling tidigare. Det var kul att se hur det fungerade, säger Johan Lassagård.

ANNONS
|

Fotboll

Roland Nilssons U21-landslag befinner sig i Falkenberg och laddar inför tisdagens EM-kval mot Cypern på Falcon Alkoholfri Arena. Och när blågult var kort om folk på träningen ställde Falkenbergs FF några av sina spelare till förfogande.

– De har 18 man och Roland ringde och frågade mig och Hasse (Eklund) och vi sa självklart ja. Det är en unik möjlighet att mäta sig med riktigt bra spelare, säger Håkan Nilsson, FFF:s sportchef.

Trots att ni själva har match på lördag?

– Ja, fördelen över tid är så stora att de väger över. Och det är kanske inga startspelare mot Gefle som är med och tränar. Ingen av dem kommer att träna med U21 på lördagen, säger Håkan Nilsson.

ANNONS

– Om vi har 18 eller 22 spelare på träningen så kommer det knappast ha en negativ inverkan. Dessutom är det inga jättefysiska träningar U21 har inför deras landskamp

Johan Lassagård, Ludvig Johansson, Amin Nazari, Tobias Karlsson var de som fick chansen på U21-träningen. Det skulle ha varit en femte spelare också.

– Jag fick hoppa över träningen eftersom Gustav Engvall kom tillbaka från skada. Jag fick det beskedet när jag kom dit, säger Edi Sylisufaj.

– Vi fick hälsa på Roland Nilsson, testa landslagskläder och presentera oss inför gruppen och vara med på genomgång om vad som skulle hända på träningen. Det var väldigt lugnt. Många av spelarna kom dit efter långa resor. Det var lite vanligt possession och försvarsspel, berättar Johan Lassagård.

Hur var det att dra på sig landslagsdressen?

– En häftig känsla, men det hade varit ännu roligare om man hade varit kallad på riktigt, men man får vara glad för det lilla.

Hängde ni med i tempot?

– De är ju bollskickliga det märks, men man kände sig inte helt värdelös. De är människor de med.

Längre fram kan det bli aktuellt med fler FFF:are som får träna - men inte på fredag.

ANNONS

– Då är det fokus på vår egen träning inför matchen på lördag (mot Gefle). Att vi fick vara med var mest för att de behövde två mittfältare och två mittbackar, därför passade vi in, säger Lassagård.

För övrigt stänger det internationella övergångsfönstret klockan 24 i natt. Men FFF ser inte ut att bli av med någon av sina nyckelspelare.

– Då skulle jag bli ytterst förvånad, jag har inte hört någonting, säger Håkan Nilsson

ANNONS