Fotograf Glenn T Unger fotograferar i Falkenberg 2018-11-18 Fotboll med Falkenbergs FF och GAIS :
Fotograf Glenn T Unger fotograferar i Falkenberg 2018-11-18 Fotboll med Falkenbergs FF och GAIS :

"Jag har kvaliteten för Allsvenskan"

Nsima Peter var under flera år en publikfavorit på Påskbergsvallen. Nu ska han göra mål tre mil söderut. - Falkenberg är en stor klubb med bra ambitioner och det är anledningen till att jag är här, säger den nigerianske anfallaren.

ANNONS
|

Falkenbergs FF har börjat rusta för återkomsten till Allsvenskan. Under söndagen presenterade man Nsima Peter som sitt första nyförvärv, den förre Boisanfallaren kommer närmast från Frej Täby i Superettan.

- Vi känner att Nsima är en forward som passar in i vårt sätt att spela, en forward som är bra både på att gå i djupled och på att ta emot boll felvänd, säger sportchef Håkan Nilsson.

Se tv-sändningen från presentationen

Nsima Peter, som gjorde tio mål under den gångna säsongen, har skrivit på ett kontrakt över två år.

- Jag är inte riktigt nöjd med målproduktionen, jag borde ha gjort fler. Men det är fotboll, ibland går det bra och ibland går det sämre, säger anfallaren som är nöjd över att vara tillbaka på västkusten.

ANNONS

- Jag har så många minnen härifrån, jag har alltid älskat västkusten. Det är väldigt vackert här, framförallt på sommaren.

När Falkenberg mötte Frej på hemmaplan i våras gjorde Nsima Peter lagets enda mål.

- Jag minns, vi låg under med 2-0 när jag reducerade. Men det blev ändå förlust.

Värvningen gör att Falkenbergs FF nu har tre anfallare under kontrakt, utöver Peter också Edi Sylisufaj och Passi Prudence. Årets målspottare, Chisom Egbuchulam och Erik Pärsson, står fortsatt utan kontrakt.

- Vi för diskussioner och jag vill inte säga att han ersätter någon. Sen får vi se hur diskussionerna med övriga anfallare går, säger Håkan Nilsson.

När vill ni ha truppen klar?

- Vi vill ha truppen hyfsat spikad innan årsskiftet, men det kanske slutar med att vi står här 29 mars och presenterar ett nyförvärv.

Nsima Peter är 29 år gammal och sänker direkt inte medelåldern i en redan lite äldre trupp.

- Visst, Nsima är 29 år men jag tror att han är beredd att spela ett antal år framöver, man ska inte titta alltför mycket på prästbetyget. Men över tid måste vi kolla på att få in yngre spelare, många av de som spelat mycket i år är 28-29 år.

ANNONS
ANNONS