Inget slagsmål om nya platser

Vi tog en titt när spelarna i Falkenbergs FF "skulle slåss" om de nya platserna i omklädningsrummet på Falcon Alkoholfri Arena.

ANNONS
|

Välkommen in i Falkenbergs FF:s allra heligaste.

Det är i omklädningsrummet som gruppen svetsas samman under en säsong.

Men vad avgör vem man får som bänkgranne i en helt ny miljö? Det visar sig att rutinen spelar stor roll.

Se filmen:

FFF släppte exklusivt in HN, genom ”Suckarnas korridor”, som fysio Michael Henriksson kallar den. Vidare passerar vi ett antal kodade dörrar fram till den verkliga kärnan - lagets fräscha omklädningsrum i Falcon Alkoholfri Arena. Tidigast på plats, redan klockan nio, inför årets första träning är målvakten Hampus Nilsson som liftat med tränaren Hasse Eklund.

– Det luktar nytt, så det ska vi ändra på, säger Hampus som redan sett sitt namn i ett bås nära ingången till materialrummet.

ANNONS

– Man fick ju inte välja, men det här blir nog bra, fortsätter Nilsson.

Nej, som nykomling får man rätta in sig i ledet. När det gäller att välja platser är det inte siffran på matchtröjan som avgör, eller tränaren Hasse Eklund. Turordningen baseras på flest gjorda säsonger i föreningen.

– I och med att jag varit med längst visste jag att jag skulle få den platsen jag ville ha, säger David Svensson som sitter centralt i rummet, med en annan veteran, Stefan Rodvåg, till höger om sig.

Båset på Davids vänstra sida var från början omärkt och gapade tomt.

Tills Viktor Götesson, lånet från IF Elfsborg, satte sig där!

– Jag som trodde jag skulle få en skön buffertzon, skojar David Svensson väl medveten om att han fått en boråsare som granne.

– Det får gå, det blir säkert kanon.

Till skillnad från gamla omklädningsrummet på Falkenbergs IP är golvytan (med inbyggd värme) i FFF:s nya boning tom.

– Själva omklädningsrummet känns nästan det dubbla här, och det är ju lättare att få kontakt med alla, säger David.

Är det viktigt att få rätt bänkgranne?

– Det kan det vara, men oavsett vem man sitter jämte har man nog trevligt. Det är bra killar allihop, säger David och fortsätter:

ANNONS

– En del snackar ihop sig om man tittar på placeringarna. Jag vet att ”Tobbe” (Karlsson) och (Johannes Vall) gärna ville ta en hörna.

Läs också om första träningen

Hampus Nilsson är imponerad av omgivningen:

– Jag har inte sett omklädningsrummet innan, men jag är mer än nöjd. Det ser bra ut, säger den nye målvakten som fått skånebrodern Erik Pärsson och dansken Thomas Nielsen bredvid sig.

– Jag känner dem inte, men jag vet att Erik är trevlig.

David Svensson har den trion till höger om sig och Rodevåg.

– Jag räknar med en del genomgångar på whiteboarden och man sitter bra för det. Det är nästan bara bra platser här. Så länge man inte hamnat bakom en dörr, säger Svensson.

Som lagkapten känner du extra ansvar att ta hand om de som är nya i laget?

– Nej, det blir så intimt här ändå. Det har väl ingen större betydelse. Jag tror de blir väl omhändertagna, och det blir väl vårt allas uppdrag att de trivs.

ANNONS