Får fortsätta. Hasse Eklund har trots en svag inledning fortsatt förtroende av FFF:s styrelse.
Får fortsätta. Hasse Eklund har trots en svag inledning fortsatt förtroende av FFF:s styrelse.

Hasse sitter säkert

Fyra poäng på nio omgångar. Hur säkert sitter egentligen Falkenbergs tränare Hasse Eklund? – Det har vi inte diskuterat, säger Pär Zetterberg i FFF:s styrelse.

ANNONS
|

Falkenbergs FF halkar allt längre efter i tabellen. Snart har en tredjedel av säsongen avverkats och FFF har enbart skrapat ihop fyra pinnar och mäktat med åtta mål.

Läget börjar bli allt mer akut och närmast väntar möten med storlagen AIK och Malmö FF.

Läs också - Pärs sportblogg: "Eklund får knappast sparken"

Hur ser egentligen Falkenbergs styrelse på situationen? I dag (tisdag) samlas de för ett styrelsemöte.

– Vi får väl se vilka frågor som kommer upp. Situationen är ju inte bra som den är, säger Pär Zetterberg i styrelsen.

Hur tänker ni agera?

– Man får se till helheten hur det gått till väga. Om det är någonstans vi behöver förändra, till exempel om vi behöver ta in nya spelare.

ANNONS

Har ni diskuterat det?

– Lite löst, men inte jättemycket. Vi kan ju ändå inte göra något förrän fönstret för övergångar öppnar i sommar. Det är främst en fråga för Håkan Nilsson (sportchef) och Hasse Eklund och se vad de kommer fram till.

Är ni beredda att öppna plånboken för att värva om det skulle krävas?

– Först och främst är klubben viktigast, man kan inte leva över sin förmåga. Det är inte värt att köpa in en eller två spelare om vi äventyrar klubbens existens, säger Pär Zetterberg.

– Men kan vi få in spelare som passar in i FFF så kommer vi göra allt för att få hit dem.

Tror du på den nuvarande truppen?

– Innan säsongen trodde jag absolut på den, vi hade en jämnare trupp än tidigare år. Men vi har inte fått ut allt av vad de kan. Det handlar mycket om självförtroende när inte resultaten kommer från början.

– Det kan vara så att man behöver få in nya spelare. Eller att man tar in spelare som finns i truppen som kommer med energi. Som (Enock) Kwakwa och Jesper (Karlsson) som kom in mot Häcken och var bäst i laget. Det höjer alla spelarna, menar han.

ANNONS

Förutom spelarköp, vad kan ni mer göra?

– Vi behöver alla titta på vad vi kan göra bättre, allt från tränare, spelare, styrelse, sportchef och klubbchef. Vi måste alla höja oss någon procent.

Hur säkert sitter tränare Hasse Eklund?

– Det har vi inte diskuterat och det är inget jag tänkt på. Vi har inte haft en sådan inställning att sparka någon till höger eller vänster i Falkenberg. Vad jag vet har vi aldrig sparkat någon tränare.

Så han har ert fortsatta förtroende?

– Så länge jag inte hört något annat så har han det. Det viktigaste är inte att hitta någon som är skyldig utan att vi alla får göra det lite bättre. Vi måste dra åt samma håll.

Men något behövs väl göras?

– Vi har spelat nio matcher och det har sett likvärdigt ut i alla matcher. Då kanske det behövs en sorts förändring. Men det kan räcka med att nya spelare kommer in, som mot Häcken. Små saker kan ändra allt, säger Pär Zetterberg.

Så här har Falkenbergs läge sett ut i Allsvenskan efter nio spelade omgångar:

2016: 1 vinst, 1 oavgjord, 7 förluster, 8–22 i målskillnad, 4 poäng

2015: 2 vinster, 2 oavgjorda, 5 förluster, 10–16 i målskillnad, 8 poäng

2014: 2 vinster, 2 oavgjorda, 5 förluster, 6–13 i målskillnad, 8 poäng

ANNONS