Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/7
ANNONS ▼

Flera FFF-stjärnor borta

Avstängningar och nya skador stör Falkenberg inför mötet med topplaget Dalkurd.

Falkenberg har dragit på sig mängder med gula och röda kort i år. Detta mitt uppe i en av säsongens mest hektiska perioder. 
Det innebär att laget är rejält försvagat. I matchen mot Öis drog både Per Karlsson och David Svensson på sig röda kort, lagets fjärde och femte i ordningen. Båda två är därför avstängda i toppmötet med Dalkurd på söndag.
– Vi behöver förstås alla spelare tillgängliga men tittar man på till exempel Pers utvisning i går, visst det är en tuff satsning men ibland blir det inte ens gult på en sån, nivån är alldeles för ojämn, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund. 

Utöver utvisningarna drog dessutom Enock Kwakwa på sig sitt tredje gula kort för säsongen och är därmed också avstängd.
Kommer ni att överklaga något/några av korten?
– Med tanke på Öis lipade en hel vecka inför vårt möte kanske vi också borde göra det. Men vi får se, det är inte riktigt vår grej att hålla på så, säger Hasse Eklund. 

Som om inte avstängningsproblematiken är nog har FFF dessutom bekymmer med skador. Både Stefan Rodevåg och Amin Nazari utgick på grund av känningar i Öis-matchen. Rodevåg redan efter 22 minuter. 
– Stefan fastnade i gräset och vred till knät, det är inte tillräckligt stabilt och han kommer att behöva röntgas och är inte aktuell mot Dalkurd. 
– Amin har ont i både det knä som han tidigare har opererat och så har han problem med höften. Vi får se om det hinner lägga sig, då finns det en chans att han spelar, säger Hasse Eklund.

Richard Donkor är muskelskadad och missade mötet mot Öis. Det är osäkert om han kommer till spel mot Dalkurd. Linus Andersson har en känning i ljumsken och har missat flera matcher. Han är också ett osäkert kort.
Som tur är så kommer Dominic Chatto och Mahmut Özen tillbaka efter avstängningar.

MEST LÄST