FFF värvar allsvensk profil

Rutinerad mittfältare klar för två år och tränaren nöjd med att äntligen få spets i laget.

ANNONS
|

Fotboll: Superettan

Så fick Falkenbergs FF sin prestigevärvning, Dominic Chatto.

– Det är en spelare som vi kan ha på flera olika positioner och får vi chansen på en sådan ska vi ta den, säger tränaren Hasse Eklund.

Dominic Chatto är en 31-årig central mittfältare. Många känner säkert till honom från tiden i Häcken. Han spelade i Hisingsklubben mellan 2009 och 2013. Där gjorde han totalt 121 framträdande och var nära att vinna SM-guld med klubben 2012.

– Det är en bolltrygg mittfältare som vill ha mycket boll och gillar att driva spelet. Dominic är en lagspelare men kan även göra saker på egen hand. Han är en ledargestalt som pushar sina lagkamrater till att göra ett bra jobb, säger FFF:s sportchef Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

ANNONS

– Vi har fått väldigt goda referenser, bland annat från Tibor Joza som spelat med honom i Häcken.

Chatto har också spelat för norska Bodö-Glimt. Närmast kommer han från Ordabasy i Kazakstan. Han har skrivit på för två år och kommer att flytta tillbaka till Göteborg.

Vi träffar Håkan Nilsson efter matchen mot Halmstads BK.

– Det har gått ganska snabbt och det var väl tre dagar sedan den första kontakten togs. Vi tror att han kvalitetsmässigt kommer att göra stor nytta. Och han ser Falkenberg som en utmaning.

Det åter som en dyr affär?

– Det är den inte. Det är inte en spelare som spräcker vår budget. Såklart hade han väl helst velat spela i Allsvenskan, men det är den 10 mars nu och klubbarna har redan klart med spelare på den positionen.

Parterna har träffats några gånger.

– En lugn, sansad och eftertänksam kille, De frågor som han ställde gällde inte vilket tröjnummer han skulle få eller vilka skor han skulle få.

Men en 31-årig spelare som värvas. Det låter inte som en framtidsvärvning.

– Vi känner till hans ålder. Den bortser vi ifrån. Och enligt honom själv har är det långt tills hans fotbollskarriär är slut.

ANNONS

Tränaren Hasse Eklund är nöjd med nyförvärvet.

– Vi har tidigare värvat många breddspelare. Nu får vi en spets.

I Häcken spelade hade främst defensiv mittfältare. Eklund har inte bestämt sig vilken roll han ska få i Falkenberg. Men det centrala mittfältet är brandskattat. Amin Nazari är inte tillbaka ännu och han får ta cortisonsprutor i sitt opererade och onda knä

ANNONS