Bister. FFF-tränaren Jonas Axeldal hade inte mycket att glädja sig över i U21-mötet med Brommapojkarna.

FFF vägde lätt mot BP

Brommapojkarna kom med sitt U19-gäng. Det räckte gott mot Falkenbergs FF:s U21-variant. Talangerna från Vällingby-klubben var snäppet bättre på de flesta punkterna och vann med 4–0 (1–0)

|

Fotboll/U21, A-slutspel

Det var egentligen bara seger som gällde för båda lagen. Det lag som tog tre poäng skulle möjligen ha chansen att utmana Elfsborg om gruppsegern.

– Den detaljen betydde mindre. Att vi missade tre poäng kan jag svälja, men inte att vi gjorde det efter en sån dålig inställning, morrade FFF:s mittback Tobias Karlsson efter storförlusten.

Det var väl okej i första halvlek och FFF höll sånär nollan intakt. Men med fem minuter kvar av första halvan kom BP:s 0–1. Andreas Tysk fick skottläge mitt framför mål och placerade in bollen stolpe-in, utan chans för Albert Hjalte i FFF-målet.

Hjalte fick hoppa in mellan stolparna efter ett sent återbud från Johan Brattberg och den unge FFF-målvakten fick släppa in ytterligare tre bollar i andra halvlek.

– Det klickade i defensiven och vi tappade alldeles för mycket boll, sa FFF-tränaren Jonas Axeldal.

– BP har ett bollskickligt gäng och straffade oss direkt.

Marcos Issa ökade till 0–2 och inhopparen Elis Gillberg gjorde 0–3, inom loppet av tio minuter.

FFF:arna försökte hitta någon väg förbi BP:s försvar, men det stöp oftast på vägen fram. Och de avslut som hemmalaget mäktade med, var oftast enkla byten för BP-målvakten Viktor Göranzon.

Och i ytterligare en kontring fastställde Marcos Issa slutresultatet till 0–4, några minuter före slutsignalen.