FFF möter allsvenska storlaget

Knappt har Falkenbergs FF landat innan genrepet mot IFK Göteborg stundar. – Vi ville ha högt tempo och få en bra motståndare innan vi går in i Superettan, säger Hasse Eklund.

ANNONS
|

Falkenbergs FF är tillbaka på svensk mark efter sitt tränings-läger i Spanien.

– Vi har haft fina planer och bra hotell. Killarna har varit ambitiösa och energiska, och vi hade en bra match mot FC Lahti så vi är supernöjda med lägret, summerar FFF:s tränare Hasse Eklund.

Men laget får nästan ingen vila. För redan på torsdag eftermiddag möter man IFK Göteborg på Hjällbovallen i Angered.

– Nu spelade vi i fredags så det intervallet är inte så farligt. Däremot är det inte så optimalt att ha så många träningspass inför en match. Men vi kunde bara åka onsdag-onsdag och Göteborgs-matchen bokades tidigt. Lite knepigt i planeringen, men det får gå.

ANNONS

Sen är det tio dagar kvar till seriepremiären på Falcon Alkoholfri Arena mot Öster.

– Har man småskador i truppen gillar jag att det är lite tid till matchen, det tycker jag är helt okej, säger Hasse.

Edi Sylisufaj fick problem med sina ljumskar under sista träningspasset på lägret.

– Sedan tidigare har Daniel (Johansson) och (Stefan) Rodevåg haft lite skadeproblem, annars är de andra på väg tillbaka.

FFF:s trupp:Johan Brattberg, Hampus Nilsson, Linus Andersson, David Svensson, Tobias Karlsson, Erik Pärsson, Amin Nazari, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Johan Lassagård, Mahmut Özen, Dominic Chatto, Enock Kwakwa, Viktor Götesson, Tobias Englund, Tibor Joza, Passi Prudence, Richard Donkor

Fakta: HN rapporterar direkt

HN:s Mattias Nilsson liverapporterar från Hjällbovallen torsdag 16.00.

ANNONS