Ett genrep med mersmak

Falkenbergs FF fick många positiva svar i genrepet. – Jag är jättenöjd hur vi genomför matchen, sa Hasse Eklund efter 0-1 mot IFK Göteborg.

ANNONS
|

Träningsmatch

IFK Göteborg-Falkenbergs FF1-0 (1-0)

Ett dygn efter hemkomsten från träningslägret i Spanien klev Falkenbergs FF ut på Hjällbovallen i Angered och gjorde en strong insats mot storlaget IFK Göteborg.

– Bra och högt tempo i matchen. De hade en skarp forward. Han fick ett läge och satte dit den. Det är väl det som är skillnaden i dag, annars var det jämnt, tyckte FFF:s tränare Hasse Eklund.

Det var i 39:e minuten som Tibor Joza hamnade några steg efter Tobias Hysén. Den landslagsmeriterade forwarden tog emot ett inspel i mitten och placerade in matchens enda mål bakom Hampus Nilsson.

ANNONS

Kliniskt och vackert.

Och inte så mycket att säga om.

– Vi hade bollinnehav och spelade oss ur trånga situationer flera gånger. Däremot var vi inte så kraftfulla i genombrottsfasen sista tredjedelen, men ändå tillräckligt bra för att kunna såra Göteborg, fortsatte Hasse Eklund.

FFF som hade nött anfallsspel på varmare breddgrader hade bara halvchanser där Viktor Götessons retur på Mahmut Özens skott var det enda att skriva hem om - egentligen.

Men arbetskapaciteten fanns där - utan tvekan.

– De jobbar på jättebra. Sen ibland gör vi felet att vi spelar på första löpningen och då blir man lite ensam. Gör man det på andra löpningen så lockar man med sig folk, men det har vi inte riktigt lärt oss, menade Hasse.

"Länge sen jag startade"

Balansen i laget finns. Amin Nazari gjorde en pigg timme mot Blåvitt.

– Det var länge sen jag startade en match. Det var första gången efter operationen. Jag kom igång rätt bra och nu är det bara att köra på ännu hårdare, så jag når mitt och lagets mål. Helheten känns väldigt bra, sa Nazari som fick Dominic Chatto bredvid sig.

Rollfördelningen var tydlig mellan dem.

– Jag tycker om att vara den offensivare spelaren. Då kan jag utnyttja det jag är bra på, teknik och passningsspel. Jag trivdes bra att spela med honom, sa Amin.

ANNONS

Nyförvärvet Chatto tvingades dock linka av planen i andra halvlek, efter en duell med Mikael Boman.

– Förmodligen bara en lårkaka, sa Hasse Eklund.

FFF spelade 0-0 med Blåvitt i andra halvlek. Hampus Nilsson tvingades till en jätteräddning då Mikael Boman kom i friläge efter ett galet felpass.

– (Tobias) Englund "tittfintade" mig lite. Men det är bättre att det händer nu och inte i serien, sa Tobias Karlsson, som kom in i 66:e minuten och fick nyttig speltid.

Han var nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker det ser jävligt bra ut. Vår defensiv har varit trygg länge. Sedan kommer det släppa framåt, så länge vi jobbar på. Där är jag inte så värst orolig.

Eklund behövde få igång vissa pjäser. Det han fick se av exempelvis Amin Nazari, Dominic Chatto och Mahmut Özen lovar gott i stället för sömnlösa nätter fram till premiären.

– De var efter lite och behövde den här matchningen.

Har du startelvan klar mot Öster?

– Vi får väl se statusen hur är. Många behövde spela dag för att konkurrera. Det kommer vi ha igen längre fram. Som tränare kanske man har åtta elftedelar av elvan klar i det här läget.

ANNONS

Fakta: Träningsmatch

IFK Göteborg-Falkenbergs FF 1-0 (1-0)

Målet: 1-0 (39) Tobias Hysén

Så startade FFF: Hampus Nilsson - Tobias Englund, Tibor Joza, David Svensson, Mahmut Özen (ut 66) - Johannes Vall (ut 77), Amin Nazari (ut 60), Dominic Chatto (ut 71), Christoffer Carlsson (ut 60) - Erik Pärsson (ut 88), Viktor Götesson (ut 80). Avb: Johan Brattberg, Enock Kwakwa (in 60), Linus Andersson (in 77), Tobias Karlsson (in 66), Per Karlsson (in 71), Passi Prudence (in 80), Richard Donkor (in 60), Johan Lassagård (in 88)

ANNONS