Eklunds teori om alla varningar och utvisningar

13 utvisningar i Superettan hittills och då har Falkenbergs FF drabbats av tre av dessa. – Det känns som om domarna inte hittat nivån ännu. Och jag har en teori om varför, säger Falkenbergs tränare Hasse Eklund

ANNONS
|

Sista träningen inför mötet med Örgryte avslöjade inte något om hur laget ställer upp. För det är flera ordinarie spelare som missar matchen. Mahmut Özen och Dominic Chatto är avstängda och Richard Donkor är skadad.

– Jag vill inte bjuda på något. Men nu kommer tre nya in och får chansen. Såklart ville vi spela med samma lag när vi vunnit två matcher, men det kan vara ett ganska bra läge att spela in nya spelare, säger Hasse.

– Och sedan får vi tänka på hur vi ställer upp. Senast hade vi Amin Nazari i en lite tillbakadragen roll bakom anfallaren. Ska vi fortsätta så eller spela 4-4-2 igen? Det finns många tankar i huvudet, säger Hasse.

ANNONS

Falkenbergs FF har alltså fått se tre röda kort på sju matcher. Christoffer Carlsson, Amin Nazari och Mahmut Özen.Och dessutom har laget dragit på sig 16 varningar. Näst mest i serien.

– Såklart kan vi bli taktiskt klokare i de situationerna och inte ta varningar för snack eller efterslängar. Men jag tycker också attdomarna blivit petigare. Min egen teori är att har svårt att gå från konstgrässpel till vanligt gräs. På konstgräs blir det knappt inga dueller medan det blir det på vanligt gräs och då blåser de för mycket. Matcherna blir ryckiga.

Läs om den ovane målskytten i Falkenberg

Även Örgryte saknar spelare, som stjärnan Johan Elmander och William Atashkadeh och man är seriens mest varnadelagmed 17 varningar, en mer än Falkenberg.

För tränaren Hasse Eklund har de två raka segrar inneburit lite mer arbetsro.

– Men man kan aldrig pusta ut och slå sig till ro utan jobba vidare. Men det klart att alla vi som jobbar för Falkenbergs FF mår bättre nu även om vi alltid haft en bra stämning i laget.

ANNONS