Bra start för FFF:s och Bois årskort

Falkenbergs FF må ha tvingats kliva ner en division. Men intresset är stort bland de fotbollsintresserade supportrarna för att skaffa sig en plats på den nya arenan.

ANNONS
|

– Det gäller inte minst ståplats, där vi sålt runt 230 årskort, berättar FFF:s klubbchef Patrik Lundgren. Det var många som tog fasta på vårt specialerbjudande till jul.

Den nya arenan har en kapacitet på 5500 åskådare, varav 3200 ska vara sittande.

– Försäljningen av sittplatser är väl i paritet med tidigare år, fortsätter Lundgren. Många av de som hade årskort på gamla IP vill försäkra sig om plats på den nya arenan också.

– Och då handlar det ju om att få en egen stol, inte bara en plats på en träbänk.

Det sägs att man kan få sitt namn på stolen också?

ANNONS

– Det är inget som är bestämt. Men jag kan tänka mig att en sponsor som köper ett antal platser också vill ha sin logga på stolarna. Och det ska vi väl kunna fixa, säger klubbchefen.

Något specifikt mål uppsatt om årskortsförsäljningen?

– Egentligen inte, men visst vore det trevligt om vi kunde få en trogen hemmapublik och framför allt en bra snittsiffra.

Seriekollegan tre mil norrut, Varbergs Bois, har också kommit i gång med sin årskortsförsäljning.

– Vi kan redovisa 463 sålda, i den summan ingår både privatpersoner och sponsorer, med övervikt för det förstnämnda, berättar Bois marknadsansvarige Martin Strömberg.

Den siffran tycker han är lovande:

– Majoriteten köpare är privatpersoner, kanske till sextio procent, säger Strömberg.

– Vi kom igång tidigare än vanligt med försäljningen, var aktiva redan i december, berättar Strömberg, som förstås också hoppas på en bra slutsiffra.

– Det känns som om det pratas fotboll mer än vanligt i stan. Och det blir förstås ett antal lockande matcher av mer eller mindre derbykaraktär.

Mötet Med Falkenbergs FF, naturligtvis. Men även Örgryte och Gais kan komma med många supportrar.

– Sen får vi se hur mycket boråsarna brinner för Norrby. Men det mötet på Påskbergsvallen kommer i maj, i början av husvagnssäsongen, påpekar Strömberg.

ANNONS
ANNONS