Äntligen fick Falkenberg sjunga

Inte sedan den 24 augusti hade Falkenbergs FF vunnit en match. Därför var det extra skönt att sjunga segersången efter 3-0-matchen mot Tvååker.

ANNONS
|

Fotboll: träningsmatch

– Vi brukar inte sjunga efter en träningsmatch, men nu ville vi sjunga in det nya omklädningsrummet, sa Hasse Eklund, tränaren.

Det var skadade lagkaptenen David Svensson som ledde sången och Hasse Eklund stämde in.

– Det var inte förrän han tog tag i det som man tänkte på att det var länge sedan. Nu var detta bara en träningsmatch och vi ska slå Tvååker, men det är alltid bra att odla vinnarmentalitet., sa Hasse.

Hur viktigt var det att vinna just den här matchen?

– Det är i serien vi ska bli bedömda. Jag förstår vad du är ute efter och hade vi förlorat skulle ju olyckskorparna börjat kraxa direkt, menade Hasse.

ANNONS

Och det var i första halvlek som Falkenberg grundlade segern, trots att man egentligen skapade fler chanser i den andra halvleken.

Lagets första mål för säsongen var en riktig delikatess. Tobias Englund servade Johannes Vall på kanten och Valls inlägg ställde Erik Pärsson med öppet mål.

– Den ska jag ju sätta tio gånger av tio, men det är viktigt som anfallare att göra mål. Och att sätta den direkt i första matchen ger mycket för självförtroendet, nu kan det bara rulla på, sa Erik.

Läsockså liverapporteringen

Han visade en del prov på mångsidighet under de 45 minuterna han spelade.

– Jag hade väl egentligen velat spela mer, men vi är fyra bra anfallare så vi får dela på speltiden.

Du såg ut att kunna spela targetspelare också?

– Ja, jag har spelat mittfältare också och gillar att ta emot bollen och slå passningar. Det var lite spänt i början men jag tycker det lossnade.

Han fick se sin anfallskollega Edi Sylisufaj göra 2–0 på ett snyggt sätt. John Björkengren spelade fram och Edi löpte på djupet, kom lite nära målvakten Albin Svensson, men kunde klacka in bollen från straffområdeslinjen.

ANNONS

– Jag ville bara göra mål, så det fick bli på det sättet, log Edi.

Björkengrens passning var precis.

– Vi har ju spelat tillsammans i U21-laget och jag vet hur man vill ha bollarna, sa John.

Den unge centrale mittfältaren imponerade under sina 76 minuter på plan. Med både löpstyrka och teknik i sin första match från start med A-laget.

– Det blev mer speltid än jag hade förväntat mig. Väldigt kul att få spela. Jag gillar att springa mycket.

Läs också om Svenssons tuffa debut

Björkengren är ett sparkapital. Nästan hela förra säsongen missade han på grund av en bruten fot. Nu tränar han med A-truppen tre gånger i veckan.

– När jag tagit studenten i vår kommer att bli mer satsning. Jag siktar på att i alla fall vara med på bänken i serien och kanske göra något inhopp.

Hasse Eklund var nöjd med sin debutant.

– John var varit med nu på slutet och är stark i sitt positionsspel och tog för sig mer och mer och vågade efter ett tag hålla i bollen. Vi har unga spelare som tar för sig.

Tobias Englund satte 3-0-målet på en frispark från långt håll.

ANNONS

– Jag gillar det målet. Det var trafik framför mål och dit kom vi nästan aldrig förra säsongen, sa Hasse.

Englund tog alla fasta situationer med blandat resultat.

– Jag ville se hans leverans. Och jag tycker att det var bra kvalité på både hörnor och frisparkar, sa Hasse Eklund.

Spelmässigt var det relativt jämnt i första halvlek.

– Vihar jobbat på små ytor under träningarna hittills och det märktes att vi kom ut på stor plan, det blev längre löpningar och vi kunde inte riktigt binda ihop vårt lag och hade svårigheter att täppa till ytorna i försvaret.

Men tre mål blev det i första.

– Det var snygga mål också och vårt spel i första gav också utslag i andra när Tvååker tröttnade.

Ja, både Viktor Götesson och framförallt Passi Prudence borde ha gjort något mål till för Falkenberg.

ANNONS