Falkenbergstalangen vann förre världsettans turnering

Landslagsspelaren åker till U16-EM med en seger i bagaget. Vann inför förre toppspelaren.

ANNONS
|

Tennis:Justine Henin Juniors Cup

Förberedelserna inför EM för sextonåringar om en vecka kunde inte ha blivit bättre för den Falkenbergska tennistalangen Kevin Chahoud. Seger i den meriterande tävlingen Justine Henin Juniors Cup i Belgien på grus.

– Verkligen bra för självförtroendet och så vet jag vad det är jag måste jobba på inför EM, säger Kevin Chahoud.

Och vad är det?

– Det är framförallt serven. Jag märkte att flera av mina motståndare har en lite bättre serve än vad jag har - den kommer jag jobba stenhårt på nu.

Men det gäller verkligen för mig att inte tro att jag är bäst nu. Att fortstätta jobba, annars kommer jag bara bli sämre.

ANNONS

I finalen, i turneringen som ingår i ungdomstouren ITF, ställdes femtonåringen mot den nionderankade hemmaspelaren Louis Herman men det skrämde inte Kevin, snarare tvärtom.

– Jag såg på honom att han var nervös och utnyttjade att jag har erfarenhet av att spela final i ITF. Jag pressade honom hårt från början och höll ett bra tempo genom hela matchen - en riktigt bra final från min sida, säger han nöjt.

"Målet i EM är semi"

Finalen slutade med setsiffrorna 6-3, 7-5 och Kevin var egentligen aldrig hotad. Det var han däremot i kvartsfinalen mot den fjärderankade fransmannen Mathys Erhard, som vann ITF-turneringen i Värnamo i maj. Matchen gick till ett tredje avgörande set, men väl där var Chahoud starkast.

– Ja han var riktigt bra, bästa motståndaren jag hade i turneringen. Det var också bästa matchen jag spelade.

Segern i Justine Henin-cupen innebär att Kevin samlar på sig 100 fräscha poäng på touren där målet är att inom två år få vara med i Grand Slam-turneringarna för ungdomar. För det krävs ytterligare ungefär 100 poäng.

– Om jag fortsätter att spela så här ska jag vara med. Och det är lugnt, ungdomsgränsen går vid 18 år.

Efter segern fick Kevin ta emot sin medalj från turneringens namne Justine Henin, den före detta belgiska världsettan på damsidan.

ANNONS

Även i dubbelturneringen gick Kevin, tillsammans med landslagskompisen Gustaf Ström långt. Till semifinal, där fick fransmannen Mathys Erhard revansch för singelförlusten och lyckades, med partnern Allan Deschamps, vinna med 6-3, 6-2.

– Det gick också bra får jag säga, bra extraträning, säger Kevin.

På fredag åker tennistalangen till EM i Moskva, Ryssland, och på måndag är första matchen.

– Det kommer bli riktigt spännande att få ställas mot de allra bästa spelarna i min ålder. Målet är semifinal sedan är resten bonus.

– Och det känns riktigt bra, spelet sitter och det är skönt att veta att man är i form.

ANNONS