Djurgårdens sportchef Bosse Andersson (th) presenterar backen Erik Johansson som ny spelare i laget.
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson (th) presenterar backen Erik Johansson som ny spelare i laget.

Erik Johansson klar för Djurgården

Den före detta landslagsbacken Erik Johansson är klar för allsvenska tabellfyran Djurgården. 29-åringen bryter sitt kontrakt av familjeskäl för att kunna bo i Stockholm.

ANNONS
|

Erik Johansson lämnar den danska ligan och flyttar hem av familjeskäl. Han riktade ett stort tack till FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken när övergången presenterades av Djurgården på en presskonferens.

- Anledningen till detta är att jag för en tid sedan tog kontakt med Ståle Solbakken och berättade om min situation utanför fotbollen. Han hade stor respekt för det och han var väldigt samarbetsvilig och lösningsorienterad kring detta, säger Johansson.

ANNONS

Erik Johansson är förlovad med tv-programledaren Carina Berg som bor i Stockholm.

"Krävs uppoffringar"

Johansson bryter kontraktet med FCK och går därmed miste om en hel del pengar.

- Det krävs uppoffringar för att ta sig ur ett långt kontrakt som jag hade med Köpenhamn, men några siffror går jag inte in på, säger han.

Kontraktet med Djurgården löper över 4,5 år och den tidigare landslagsspelaren kommer inte till allsvenskan för att varva ner.

- Absolut inte. Jag är här för att utvecklas och bli en bättre fotbollsspelare och hjälpa den här klubben till framgång, säger han.

Besviket FCK

FC Köpenhamn beklagar att Johansson lämnar klubben, men var måna om att hitta en lösning på situationen.

- Ska jag vara ärlig är vi besvikna över att det slutar så här, men det är människor vi jobbar med och därför måste vi acceptera att det kan hända saker i livet, säger Ståle Solbakken till klubbens hemsida, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

ANNONS

- Det här har varit en stark önskan från Eriks sida och han har även accepterat de ekonomiska konsekvenserna det för med sig när man köper ut sig från ett kontrakt, fortsätter Solbakken.

FCK har redan värvat Sotirios Papagiannopoulos från Östersund som ersättare för Johansson.

"Sportsligt viktigt"

För Djurgården är det en prestigevärvning.

- Detta är ett sportsligt viktigt och långsiktigt beslut för att vi ska etablera oss i toppen, säger sportchefen Bosse Andersson.

Erik Johansson har gjort 12 A-landskamper men för två år sedan, efter EM 2016, meddelade han att han avslutar landslagskarriären. Han har tidigare spelat i Falkenberg, Gais och Malmö FF och har de senaste tre åren spelat i först belgiska Gent och nu senast i danska FC Köpenhamn.

Johansson blir spelklar för Djurgården till det allsvenska mötet mot Kalmar den 15 juli.

TT

ANNONS